Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra







   2005 | 2004 | 2003 | 2002



Szövetség az egriekért frakció a költségvetésről


[agria@2003.02.14.] Az MSZP nem tartotta be az ígéretét, miszerint több pénzt kell kapniuk az önkormányzatoknak, akik valójában a 2003. év igazi vesztesei lettek - fogalmazott Dr. Löffler Erzsébet a Szövetség az egriekért frakcióvezetője a város költségvetéséről tartott sajtótájékoztatón.

Nem teljesült az az ígéret sem, hogy a béremelések fedezetét teljes mértékben biztosítják. Egernek 300 milliós hiánnyal kell számolnia, s a FIDESZ örül a közalkalmazotti béremeléseknek, de a kormány nehéz helyzetbe hozta az önkormányzatokat - hangsúlyozta a frakcióvezető. Rámutatva arra, hogy az SZDSZ néhány politikusa és az Állami Számvevőszék is súlyosan kritizálta a költségvetési politikát.

Farkas Zoltán önkormányzati képviselő a 3M költségvetésének nevezte az idei egri költségvetést, ami a megszorításokról,a 205 millió Ft működési hitel felvételéről és a mellébeszélésről szól. A városatya kiemelte: még eddig nem fordult elő, hogy működési hitelfelvételre kényszerüljön a város, ami vagyonfölélést eredményez. Farkas Zoltán bejelentette, hogy nyilvános vitára hívják ki Eger polgármesterét, mert minden egri polgárnak értesülnie kell arról, milyen helyzetbe került városuk.