Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Tandíjellenes nyilatkozat Heves megyében

[2006.07.06.] Demeter Ervin és dr. Nyitrai Zsolt, országgyűlési képviselők tandíjellenes nyilatkozatot írtak alá ma az egri Polgári Szalonban. Reményeik szerint hétfőn minden megyei képviselő csatlakozik hozzájuk.


Az Egri Polgári Szalon adott otthont annak a sajtótájékoztatónak, amelyen megyénk két Fideszes országgyűlési képviselője, Demeter Ervin és dr. Nyitrai Zsolt a felsőoktatási törvény kapcsán, annak negatív hatásairól beszéltek. Mint ismeretes, a felsőoktatási törvényt 2005. végén fogadták el, s több rendelkezése idén márciusban lépett hatályba - mondta el Demeter Ervin, s hozzátette, most módosítják a törvényt, s szerepel benne a költségtérítés összegének duplázása és a tandíj. A törvény miatt sok egri diákot és szüleit fogják ezáltal megsarcolni, és sokan, bár érdemesek lennének rá, mivel nem lesz meg a családjukban a rávaló, nem fognak tudni továbbtanulni.

Eger szempontjából ez azért különösen hátrányos, mivel felmérések szerint itt az országos átlaghoz képest is magasabb a diplomások aránya, sőt a fiatalok továbbtanulási szándéka is kimagasló. Demeter Ervin elmondta még, hogy a diplomások több értéket teremtenek, magasabb jövedelmükből több adót fizetnek be, és ezért a döntés az egész társadalomra káros hatással van.Reményeik szerint hétfőn minden megyei képviselő alá fogja írni a tandíjellenes nyilatkozatot - pártállástól függetlenül.

A sajtótájékoztató összefoglalóját itt olvashatja.