Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Tóbiás behívta Rogánt az MSZP-székházba


[2004.04.13.] A szocialista pártigazgató, Tóbiás József irodájában tett rövid látogatással végződött a Fidelitas akciója a Köztársaság téri MSZP-székház előtt. A Rogán Antal és Nyitrai Zsolt által vezetett csoport az MSZP kampánytréningjén elhangzottakra utalva "kormányozz, ne háborúzz" pólókban vonult a helyszínre.

A Ron Werber MSZP-tanácsadó kampánytréningjén elhangzottakra reagálva tartott sajtótájékoztatót a Fidelitas a Köztársaság téri MSZP-székház előtt. Mint emlékezetes, a Csapatjáték találkozóján, amelyről az Index számolt be, az izraeli szakértő katonáknak nevezte a szocialisták kampányembereit, akiknek az utcákon kell megvívniuk a választási háborút.

Nem katonákhoz szólt
A Rogán Antal és Nyitrai Zsolt által vezetett fidelitasos csoport Werber mondataira utalva 'kormányozz, ne háborúzz' feliratú pólókban jelent meg az MSZP központjánál. Rogán a székház előtt, az esőben arról beszélt, hogy reméli, még nem katonákhoz, hanem emberekhez szólhat, és felhívta a figyelmet: a választás nem háború, hanem "nemes versengés".

Az MSZP 2001-es technikáit alkalmazzák
A Fidelitas akcióján megjelent Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója is, aki szintén részt vett Werber-tréningjén. Tóbiás a pártszékházban invitálta a nagyobbik ellenzéki párt partnerszervezetének képviselőit, Rogánt és Nyitrait pedig irodájába is meghívta. Rogán Antal az Indexnek elmondta, hogy a rövid beszélgetés során Tóbiás azt kifogásolta, hogy a Fidesz előszeretettel él azokkal a technikákkal, például utcai demonstrációkkal, amelyeket a szocialisták alkalmaztak 2001-ben. A pártigazgató Rogán szerint azt is hangsúlyozta, hogy szerinte a háborúzás nem a szocialisták kampánypolitikájára jellemző, hanem az antiszemitizmussal, a névtelen rágalmak terjesztésével valósul meg.