Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Nyitrai Zsolt a Fidelitas ügyvezető alelnöke


[2003.11.28.]Mint a Heves Megyei Hírlap és a fidesz.hu hírül adta, a Fidelitas minapi VI., tisztújító kongresszusán az egri dr. Nyitrai Zsolt - aki a Fidesz parlamenti képviselője is - ismét a szervezet alelnöke lett. A kongresszust követő első, hétfő esti elnökségi ülésen egyhangú szavazással ügyvezető alelnökké is megválasztották az ifjú politikust.

Nyitraitól a Heves Megyei Hírlap megtudta, ilyen funkció eleddig nem volt a Fidelitason belül, felállításáról az említett kongresszuson döntöttek az alapszabály módosításával. Feladata, hogy eljárjon az elnök által ráruházott hatáskörben, illetve akadályoztatása esetén helyettesíti is őt. Hozzátette: a 16 tagú elnökség mellett felállt egy szűkebb, 5 fős ügyvezető alelnökség is, amelynek funkciójánál fogva tagja a Fidelitas elnöke, Gyürk András, az országos választmány (OV) elnöke, akinek személyéről majd csak a februári OV-ülésen döntenek, az ügyvezető alelnök, azaz Nyitrai, valamint két másik alelnök, név szerint Rogán Antal és Hegedűs Zoltán.