Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2005 | 2004 | 2003 | 2002Új tempó: kampányzáró nagygyűlés

[ @06.04.20.] "Bokros Lajos hátizsákja kutyafüle volt ahhoz képest" - a kormányváltás melletti szavazásra buzdította a Fidesz és a kormánypártok szavazóit is a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor a Műegyetemnél összegyűlt tömeg előtt azt kérte, hogy akik az első választási fordulóban a Fideszre szavaztak, a vasárnapi második fordulóban tegyék ugyanezt, azok pedig, akik az első fordulóban a kormánykoalíció pártjaira voksoltak, a másodikban válasszák a Fideszt. Ez utóbbi kérését azzal a kijelentéssel támasztotta alá, hogy a kormánypártok becsapták saját szavazóikat, hiszen az első forduló előtt eltitkolták a közvélemény előtt a magyar gazdaság valós helyzetét. "A választások első fordulójában a kormány visszaélt az emberek jóhiszeműségével, visszaélt az emberek bizalmával és szándékosan megtévesztette őket" - mondta a Fidesz elnöke, aki szerint jelenleg "antidemokratikus, pult alatti kormányzás" folyik Magyarországon, a rendszerváltás előtti időkhöz hasonlóan.
Hangsúlyozta: ki kell nyitni a magyar emberek szemét, el kell nekik mondani mi vár rájuk, ha nem lesz kormányváltás. Véleménye szerint ugyanis, ha nem lesz kormányváltás, az emberek "olyan megszorító csomagot kapnak a nyakukba, hogy Bokros Lajos hátizsákja kutyafüle volt ahhoz képest", tömeges elbocsátásokra kell számítani, elszabadulnak árak, nőni fog a gyógyszerek, a gáz, az áram ára, valamint a kormányon lévők eladnak mindent, fizetőssé teszik az egészségügyet, és folytatják az óvodák és iskolák bezárását vidéken.
"Az a feladatunk, hogy Magyarországot megmentsük mindattól, ami a következő hónapokban egy szocialista-szabaddemokrata kormány alatt várna az emberekre" - mondta Orbán Viktor.
A Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy a választások után mindent meg kell tenni az MDF-fel való együttműködés érdekében, azonban azt is hozzátette, hogy a demokrata fórum budapesti vezetését nem szabad összekeverni a tagsággal és a hívekkel.
Orbán Viktor a nyugdíjasokat és az első szavazókat is arra buzdította, hogy voksoljanak a Fideszre, és arra kérte hallgatóságát, hogy keressék fel azokat az embereket is, akik az első fordulóban sem mentek el szavazni, mert kiábrándultak és fásultak.
"Nem lesz könnyű győzni, de lehetséges (...) hinnünk kell abban, hogy az előttünk tornyosuló hegy ugyan magas, de van út a tetejére, és nekünk erre a vékony ösvényre 23-án fel kell kaptatunk" - mondta Orbán Viktor, arra buzdítva hallgatóságát, hogy "harcoljanak" a következő néhány napban, és akkor lesz nemzeti program, lesz nemzeti kormány.
Orbán Viktor hangsúlyozta: saját maga személyes ambícióin vagy pártérdekeken nem múlhat, hogy Magyarországon nemzeti kormány jöjjön létre. Ugyanakkor világossá tette, hogy ha bizalmat kap, még évekig ő vezeti majd a Fideszt. "A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség kampányát én vezetem, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséget én vezetem, az országépítők nemzeti jobboldali szövetségét én vezetem, és egész addig, amíg önök megbíznak bennem, még évekig én is fogom vezetni" - jelentette ki a pártelnök, akinek szavait a tömeg hatalmas ovációval fogadta.

Olvassa el Ön is a felszólalók beszédeit >>>>