Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra







   2005 | 2004 | 2003 | 2002



A Fidesz válasza Demszkynek

[fidesz.hu 06.10.20.] A Fidesz nem kapott a rendőrségtől olyan jelzést, hogy aggályosnak tartanák a párt október 23-i megemlékezésének helyszínválasztását - mondta csütörtökön Dr. Nyitrai Zsolt, a rendezvény egyik szervezője, aki Demszky Gábor főpolgármester erre utaló csütörtöki nyilatkozatára reagált.

A főpolgármester - aki előzőleg levélben kérte Orbán Viktor pártelnököt, hogy a Fidesz ne az Astoriánál tartsa a megemlékezését - csütörtökön a Klubrádió honlapja szerint azt mondta: Gergényi Péter, Budapest rendőr-főkapitánya is kérte őt: adjon hangot kifogásának, hogy veszélyezteti a közlekedés rendjét és biztonságát a legnagyobb forgalmú csomópont, az Astoria lezárása.

Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője ugyanakkor értetlenségének és döbbenetének adott hangot a főpolgármester nyilatkozata kapcsán, mert mint mondta, a Fidesz naponta egyeztet az illetékes hatóságokkal, köztük a rendőrséggel is, ahová bejelentették az október 23-i megemlékezést, és szerdán közös helyszínbejárást is tartottak. "Olyan jelzést a rendőrségtől hivatalosan nem kaptunk, amilyenre Demszky Gábor utalt nyilatkozatában" - hangsúlyozta a fideszes politikus. Hozzátette: minden március 15-én lezárják az Astoria körüli útszakaszokat, ezért nem érthető, hogy Demszky Gábor most miért kifogásolja ezt. Megjegyezte: miután október 23-án több mint félszáz külföldi delegáció érkezik Budapestre, ezért biztosan nem a Fidesz rendezvénye okozza majd a fennakadást.