Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Ajándéktárgyakban is a Fidesz az első

[168 óra @ 07.01.21.] Kampányon kívül mostanáig bajban voltak a hazai pártrajongók. Választások után még csorba Fidesz-bögrére, SZDSZ-hűtőmágnesre is vadászni kellett, egy szoci dzseki pedig valóságos ereklyének számított. Bezzeg Nyugaton! Például Amerikában pár kattintás a neten, s máris a miénk a republikánus nyakkendő-kollekció legeslegújabb darabja. Ám az ínséges időknek - legalábbis a Fidesz-szimpatizánsok számára - idehaza is vége: megnyílt a párt termékeit árusító webáruház. Náluk és a többieknél is szétnézett a 168 Óra.


Részletek a 168ora.hu cikkéből


Amerikában frusztráltak a demokraták: kulcstartóba szerelt kütyüvel számlálják, hány nap, óra, perc, másodperc van még Bush elnökléséből. A párt már most toborozza az aktivistákat a 2008-as őrülethez. A fiatal demokratáknak (az ottaniaknak) külön stílben terveztek, így az elkötelezett ifjonc pártlogós tollal jegyzetelhet pártlogós füzetbe, demokratás póló-short összeállításban edzhet, hivatalos kulacsból olthatja szomját.
- "Az Egyesült Államokban gyakrabban vannak választások, mint Európában, muszáj stimulálni az ingerküszöböt - mondja Kiszelly Zoltán politológus. - És az is fontos, hogy a barátok, szomszédok lássák, kire szavazok."


Magyarországon e szempontból a Fidesz vezet. De még náluk, pontosabban a Polgárok Házában is szerény vitrin a kirakat. "Új típusú magyar zászló érkezett" - halljuk riadtan. De nyugalom, csak címer került az addig pőre trikolórra.

A fideszes ruhakollekcióból a polárpulcsi a kedvencünk. ("Cipzáras, az alja öszszehúzható, az elején Fidesz-felirat, 5800 Ft.") Akad belőle elég a Polgárok Háza alagsori raktárában, ahová röpke könyörgés után az igencsak készséges Nyitrai Zsolt képviselő és operatív igazgató kíséretében eresztették be stábunkat. A téli termékcsalád további elemei: sapka, sál és széldzseki. Világmegváltó beszélgetésekhez kerámiabögre, hozzá poháralátét. Művelődésre ott A Nagy Fideszkönyv, akad Pokorni-kötet, találni Áder-(majdnem)összest. Természetesen van jegyzetfüzet, golyóstoll, matrica, antennaszalag és illatosító, bevásárláshoz vászontáska és bevásárlókocsi-érme ajánlott. A szezon fő színei a narancs, a fehér, elszórtan a kék, és minden, de minden Fidesz-felirattal bolondított.

"A választók eszkábálta, jó szándékú, de kétes minőségű, szemcsés fotókból buherált kitűzőket próbáljuk jó minőségű termékekkel kiváltani" - vázolja a missziót Nyitrai. Hamarosan faliórával, plüssmacival és bőrtáskával bővül a kínálat. A lényeg, hogy a termék hasznos és vállalható legyen.


Dr. Nyitrai Zsolt - Fotó: Nehéz-Posony Kata

A szoci nihillel ellentétben Fideszéknél rogyadozik a raktár Salgo-állványa. Széldzseki, M-es 63 darab, L-es 33, odébb stósznyi hátizsák, egérpad és 148 darab V2006-os (Változás 2006 - emlékszik még rá valaki?) matrica. Míg Nyitrai direktor a fotózás kedvéért a legvállalhatóbb pártöltözékbe (fehér dzseki, pici Fidesz) bújik, mi fejszámolunk. Fideszes barátnak karácsonyra ezer forintból kijön egy karkötő-bögre-kitűző meglepiszett. Polgárbarát ár. "Csak annyi haszon van rajta, hogy a beruházás megtérüljön." Elég az.