Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött a Fidesz-KDNP

[@ 09.05.07.] Másfél millió ajánlószelvényt gyűjtött össze a Fidesz és a KDNP az európai parlamenti választásokra - jelentette be Nyitrai Zsolt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Nyitrai Zsolt beszámolt arról, hogy ma reggel, mint a Fidesz és a KDNP választási ügyekben eljáró meghatalmazottja leadta az összegyűjtött ajánlószelvényeket az Országos Választási Irodában.A Fidesz operatív igazgatója hangsúlyozta: az ajánlószelvények gyűjtésének időszakára a választási kampányban a Fidesz úgy tekintett, mint egy nagyon komoly lehetőségre azzal kapcsolatban, hogy találkozzanak a polgárokkal. Hozzátette: nagyon pozitívak voltak a visszajelzések. "A demokrácia győzelme következett be az elmúlt napokban, az elmúlt hetekben, ugyanis a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a KDNP az európai parlamenti választásra egy rekord mennyiségű, több mint másfél milliós ajánlószelvény mennyiséget gyűjtött össze a magyar választópolgároktól" - jelentette ki.Nyitrai Zsolt tájékoztatóján köszönetet mondott azoknak a választópolgároknak, akik támogatták a Fidesz európai parlamenti listáját, jelöltjeit és a Fidesz programját az ajánlószelvényük átadásával, valamint azoknak az önkénteseknek is, akik részt vettek ebben a nagyon komoly munkában.

Kiemelte, az összegyűjtött több mint másfél millió ajánlószelvény, az egy nagyon komoly üzenet: annak az üzenete, hogy az ország a változást akar, hogy a polgárok nem támogatják azt a kormányt, amelyet ők nem választottak meg, valamint annak, hogy az emberek nem támogatják a megszorításokat. Egy ország mondta, hogy "elég" az elmúlt napokban és hetekben - tette hozzá.

Mint mondta, a leadott ajánlószelvényeiket az elkövetkező napokban az Országos Választási Iroda át fogja vizsgálni, és mint mondta, tudomása szerint az Országos Választási Bizottság vasárnapi ülésén dönt majd a Fidesz és KDNP közös európai parlamenti listájának a nyilvántartásba vételéről.

Nyitrai Zsolt kérdésre válaszolva elmondta: nem adtak le másfél millió ajánlószelvényt, hanem 32 500 szelvényt adtak le. Hangsúlyozta: az összegyűjtött, de le nem adott ajánlószelvényeket a jogszabályban előírt határidőig és formában megsemmisítik.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért nem adták le az összes összegyűjtött ajánlószelvényt, Nyitrai Zsolt kifejtette: "az ajánlószelvény-gyűjtés időszakában azok a polgárok, akikkel kapcsolatba kerültünk, azért jelezték, hogy a Fideszt és a KDNP-t támogatják az ajánlószelvényükkel, azonban nem szeretnék azt, hogy ha az adataik úgymond olyan hivatalok vagy pártok birtokába kerülnének, és ebből mondjuk bajuk, problémájuk, hátrányuk származhat. Ezért ez a 32 500 ajánlószelvény, amit a mai nap folyamán leadtunk, ez olyan közismert fideszes és kereszténydemokrata szavazópolgároknak az ajánlószelvénye, akiknek úgymond nem lesz bajuk abból, hogyha ez esetleg másnak is tudomására jut".