Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Új megszorítások - új miniszterelnöki autó

[fidesz.hu 07.07.08.] Visszás és arcátlan Gyurcsány Ferenc új páncélozott luxusautója, mert ez a beszerzés olyan időszakban történik, amikor az embereket nap mint nap érik megszorítások - mutatott rá Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatón.


Nyitrai Zsolt felidézte egy országos napilap tegnapi információját, miszerint Gyurcsány Ferenc egy új páncélozott luxusautót használ. A fideszes képviselő Gyurcsány Ferenc tavaly nyári nyilatkozatára emlékeztetve, melyben a kormányfő olcsóbb és hatékonyabb államot ígért, hangsúlyozta: az autó szakértői becslések szerint 50 millió forint.Nyitrai Zsolt visszásnak és arcátlannak minősítette ezt a beszerzést, mert - szavai szerint - mindez olyan időszakban történik, amikor az embereket nap mint nap érik különböző megszorítások. Hozzátette: szó sincs olcsóbb államról, sokkal inkább felelőtlen állami vezetőkről van szó, olyan állami vezetőkről, akik közpénzen, az adófizetők pénzén gondoskodnak a saját kényelmükről. Hozzátette: mára sajnos olyan országban élünk, amikor az állami vezetőknek a kényelme, a luxusa jóval fontosabb, mint az emberek napi szintű megélhetése.

Megjegyezte: kicsit butának is nézi a kormányzat az embereket, amikor ezt a beszerzést terrorfenyegetettséggel indokolja. Mint fogalmazott, a terrorfenyegetettség egy "lejárt szavatosságú indokká vált Magyarországon", ha a mostani kormányzat mondja. Indoklásképpen emlékezetett arra, hogy a 2006-os országgyűlési, majd az önkormányzati választások előtt, valamint a Kossuth tér kordonnal való körülzárásakor is ez volt az indok. "Egyetlen egy alkalommal sem lett - (...) szerencsére - igaza a kormányzatnak, mikor a terrorfenyegetettségi kártyát pusztán politikai okokból elővette" - tette hozzá.

Nyitrai Zsolt tájékoztatása szerint a Fidesz holnap írásbeli kérdést nyújt be Kiss Péter kancelláriaminiszterhez, melyben többek között arra kérnek választ, tényként tekinthető-e az, hogy Gyurcsány Ferenc új, 50 millió forintos luxus-páncélautót használ? Arra is választ fognak várni, hogy a kancelláriaminiszter igazságosnak tartja-e, hogy miközben az embereket nap mint nap érik különböző, Gyurcsány Ferenc által bevezetett megszorítások, eközben a miniszterelnök egy új, ötvenmillió forintos luxus páncélautóval jár, illetve arra, hogy mindez mennyiben egyeztethető össze az olcsóbb és igazságosabb állam fogalmával.