Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Nyitrai: Lesz elszámoltatás, de törvényes keretek között

[@ 10.03.25.] Szerencsétlenkedés helyett végre kiszámítható, határozott kormányzás kell - véli Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója, aki Szabó Zsolt vendége volt a csányi lakossági fórumon.

A Fidesz operatív igazgatóját, Nyitrai Zsoltot látta vendégül a helyi Fidesz és Szabó Zsolt országgyűlési képviselőjelölt tegnap, a Csányban megtartott lakossági fórumon.A politikusok a Fidesz programjáról, legfontosabb terveikről számoltak be.

Szabó Zsolt elsőként arról beszélt, milyen lépésekkel képzeli el a tíz év alatt egymillió új munkahely teremtéséről szóló tervüket. A munkahelyteremtést elsősorban a mezőgazdaság megerősítésével kezdené a Fidesz. - Nem hiszek abban, hogy a mezőgazdasági termékeket kétezer kilométerről kell ide hozni - mondta Szabó Zsolt. A párt második lépésként alacsonyabb adókat vetne ki, majd következhet a bürokrácia visszaszorítása. Csökkentenék a parlamenti képviselők, önkormányzati képviselők számát is.Nyitrai Zsolt beszédét a rekordmennyiségű ajánlószelvény megköszönésével kezdte. - Országosan több mint kétmillió ajánlószelvényt gyűjtött össze a Fidesz, ez példanélküli jó eredmény, a rendszerváltás óta nem sikerült egyetlen pártnak sem ennyit összegyűjteni - tette hozzá.

A politikus elmondta, első intézkedéseik között szeretnék véghez vinni az elszámoltatást: "El kell zárni azokat a csapokat, amelyek feleslegesen folynak az önök pénzén. Meg kell szüntetni a korrupciót. A Fidesz erre garanciát ad. Lesz elszámoltatás, törvényes keretek között, a lehető legrövidebb időn belül, a lehető legszigorúbban."A párt operatív igazgatója legfontosabb célként azt fogalmazta meg: el kell érni, hogy a közélet végre ne a politikusokról szóljon, hanem elsősorban a választópolgárokról. A Nemzeti ügyek politikája című Fidesz program ebbe az irányba mutat.

A Fidesz garantálja tíz év alatt egymillió munkahely teremtését, a vállalkozások terheinek csökkentését, a családtámogatási rendszerek helyreállítását, a nyugdíjak reálértékének megőrzését.

- A közbiztonság fenntartása kormányzati feladat. Megerősítése érdekében szigorítjuk a büntetőtörvénykönyvet, bevezetjük a három csapás törvényt, több mint háromezer új rendőrt állítunk munkába. Vissza kell szorítani a korrupciót, hogy a kormányzati politika ne a hazugságra épüljön. Az adózást egyszerűsíteni és csökkenteni kell - mondta a politikus.

Nyitrai Zsolt beszélt az Európai Unióról is: "Mi élni kívánunk az unió adta lehetőségekkel. Konkrét terveink, határozott szakmai elképzelésünk van."

A fórum zárásaként Nyitrai Zsolt megfogalmazta, április 11-én az fő kérdés, hogy milyen irányba megy tovább az ország. Folytatjuk-e a Gyurcsány korszakot, az örökös szerencsétlenkedést, vagy kiszámítható, határozott kormányzás veheti kezdetét.