Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002A FIDESZ még vizsgálja a Nemzeti Digitális Közmű koncepcióját

[@mti 10.02.27.] A FIDESZ szakértői egyetértenek azzal az elképzeléssel, hogy az internet minél szélesebb körben terjedjen el Magyarországon - közölte Nyitrai Zsolt pénteken az MTI-vel.

A FIDESZ Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője ezt arra reagálva mondta, hogy a pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kabinet elrendelte a Nemzeti Digitális Közmű projekt megvalósítását. Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztos a témában tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az Európai Unió befogadhatóvá nyilvánította a projektet.

Nyitrai Zsolt kifejtette: az elmúlt hét évben a kormányok szinte semmit sem tettek az országban kialakult "digitális szakadék" csökkentéséért, hiszen ma Magyarországon mintegy ötmillió ember nem használhatja naponta az internetet.

A FIDESZ támogatja azt a koncepciót, hogy a szélessávot valamilyen hálózaton keresztül eljuttatják vidéki területekre is, s így minél szélesebb társadalmi rétegek hozzáférhessenek a világhálóhoz - mondta.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a Nemzeti Digitális Közmű jelenlegi koncepcióját a párt szakértői még vizsgálják, mert meg kell nézni, milyen technológiával valósul majd meg. Hangsúlyozta, az infrastruktúra mellett különösen fontos, milyen tartalom jut el az emberekhez.

"Annak örülünk, hogy a mostani kormánydöntés pusztán elvi döntés, pénzköltésről, pénzügyi döntésről nem szól" - jegyezte meg Nyitrai Zsolt.

Baja Ferenc sajtótájékoztatóján kifejtette: a digitális közmű célja, hogy Magyarország összes településére eljuttassa a szélessávú internetet, amelyre azután egyéni igényeiknek megfelelően csatlakozhatnak a fogyasztók.