Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002A Fidesz megvédi a nyugdíjasokat

[dunatv.hu@ 08.05.29.] Az MSZP úgy tűnik, igyekszik tőkét kovácsolni Orbán Viktor zártkörű rendezvényen elhangzott beszédéből. Vannak titkos tervei a pártnak? - tették fel a kérdést Nyitrai Zsoltnak, a FIDESZ operatív igazgatójának a Duna TV reggeli műsorában.

A Nyitrai Zsolttal folytatott beszélgetés IDE kattintva megtekinthető.

A Fidesznek vannak tervei, de ezek nyilvánosak, és az Erős Magyarország című program letölthető a párt honlapjáról. Az MSZP interpretálása szerint a Fidesz befagyasztaná a nagyberuházásokat, ezzel szemben a cél az, hogy a számolatlanul költött közpénzeket meg kell vizsgálni. Megvizsgálandó, hogy például a 4-es metró kivitelezése miért kerül többszörösébe a prágainak. Elsősorban a megvizsgálás, nem a felfüggesztés a cél. Az is lényeges kérdés, hogy a metró-projekt induló áráról a közel kétszázmilliárd forintról hogyan jutottunk el a hatszáz milliárdig - hangoztatta Nyitrai.

A nyugdíjak reálértéken történő befagyasztásáról szóló híresztelés kapcsán a képviselő kijelentette: nem tervezünk ilyen lépést, a Fidesz mindig megvédte a nyugdíjasokat, ezt mutatta a népszavazási kezdeményezés is, melyben elsősorban a nyugdíjasokat terhelő vizit- és napidíjat törölték el a szavazók.

A Fidesz új egyezséget ajánl az üzleti élet szereplőinek, amelynek eredményeképpen tíz év alatt egymillió új legális munkahely jöhet létre - erről Orbán Viktor pártelnök beszélt, miután kedden tárgyalt a "Megállapodást a jövőnkért" kiáltványt aláíró gazdasági szervezetek képviselőivel. Nyitrai Zsolt kifejtette: ez nem lehetetlen ígéret, de ehhez mindenképpen szükséges egy megállapodás, és egy gazdaságélénkítő program, mely megteremti ennek az alapjait.