Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Ajándékgyűjtést szervezett az újjáalakult egri Fidelitas

[@ 07.12.21.] A Fidelitas ajándékokkal, játékokkal és szaloncukorral lepte meg a Hétszínvirág Gyermekotthon lakóit, amit Demeter Róbert és Kozma Anett, a Fidelitas egri elnöke és alelnöke valamint Oroján Sándor, a Fidelitas Heves megyei elnöke adtak át.

A Fidelitas céljának tekinti, hogy a középosztálybeli fiatalok összefogjanak a szegényebb sorsúakkal. Ennek szimbolikus példája a Fidelitas egri adomány- és játékgyűjtése.A hátrányos helyzetű fiatalok egyre inkább érezhetik, hogy a politikusok döntései nem róluk, nem a jövőről, hanem a pillanatnyi üzleti érdekekről szólnak. Emiatt nem csak azért fontos egy-egy ilyen akció, mert párszáz fiatalnak sikerül picit boldogabbá tenni idei karácsonyát, hanem azért is, mert ennek nyomán érezhetik a rászoruló fiatalok, hogy a Fidelitas ismeri problémáikat, és nem hagyja cserben őket.

A Fidelitas szeretné, ha a szegény családba született és a középosztálybeli fiatalok közt is létrejönne a történelmi szövetség. Ennek érdekében a Fidelitasra mindig számíthatnak azok, akiket napjaink megosztó politikája, a tandíj, az iskolabezárás, a pedagógus-elbocsátás vagy a megszorító intézkedések következtében a szociális támogatás elveszítése sújt.