Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Az egészségügy nem eladó

[@ 07.11.29.] Országos sajtótájékoztatót tartottak Egerben, a Polgári Szalonban. Az egészségügy Egerben sem eladó, derült ki az elhangzott nyilatkozatokból. Habis László polgármester kinyílvánította a város azon szándékát, amely szerint Eger város részt vállalna abban, hogy az egészségügyi ellátás a Markhot Ferenc kórházban továbbra is közösségi fenntartásban maradhasson, és ne privatizálják azt.

Az egri városi önkormányzat nem szeretne asszisztálni a kórházi vagyon elkótyavetyéléséhez, ezért tárgyalásokat kezdeményez a megyei önkormányzattal a kórház sorsáról. Minderről Habis László polgármester szólt az Egri Polgári Szalonban tartott sajtótájékoztatón. Az egri polgámester úgy véli, hogy az egri kórház működtetésével kapcsolatban több megoldás is lehetséges. Az egyik az, hogy a város átveszi a működtetést. A szocialisták által szorgalmazott privatizációra a város a csütörtöki közgyűlésen nemet fog mondani.Dr. Magyar István, a Fidesz városi elnöke, közvetítve a kórházi alkalmazottak érdekvédelmi szervezeteinek véleményét elmondta, a pályázat ellen tiltakozva rendszeresen fognak demonstrálni, amennyiben szükséges, és végső esetben a sztrájktól sem riadnak vissza.


Az egri Markhot Ferenc Kórház


Dr. Pesti Imre, a Fidesz egészségpolitikusa a helyzetről szólva úgy fogalmazott, történelmi változások zajlanak az egészségügyben, a kormánypártok megegyezésüknek megfelelően privatizálják a kórházakat, több intézmény esetében kizárólagos előnyhöz juttatva a HospInvest Zrt-t. Dr Pesti Imre szólt arról is, hogy Eger a történelem folyamán többször is példát mutatott a nemzet számára. Most is példát mutathat Eger, ha megállítja a HospInvest "nyomulását", mint ahogyan az a török ellen 1552-ben sikerült.

Dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő kijelentette, hogy képviselőtársaival, Demeter Ervinnel és Lukács Tamással együtt az Országgyűlésben mindent el fognak követni annak érdekébenek, hogy az egri kórházat ne privatizálják.

eger.fidesz.hu