Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Országjárás és értékelés

[mno@ 08.03.29.] A FIDESZ megkezdte a felkészülést az őszi népszavazási kampányra. Kubatov Gábor és Nyitrai Zsolt tegnap négy megyében folytatott zártkörű tanácskozást a tavaszi referendum tapasztalatairól.

A FIDESZ a három igenes népszavazás tapasztalatiank összegzésével kezdte meg a felkészülést az ősszel várható, az egészségbiztosítás prvatizációjáról szóló népszavazási kampányra. A pártvezetők Bánki Erik regionális igazgatóval tegnap Baranyában, Somogyban, Fejér és Tolna megyében gyűjtöttek információt.Zárt körben találkoztak a négy megye közgyűlési és választókerületi elnökeivel valamint politikai munkatásaikkal. Felmérték, hogyan sikerült a reklám és a kreatív munka, milyen volt a választók mozgósításának hatékonysága, az emberekkel való közvetlen kontaktus és a technikai kivitelezés. Az egyeztetéseken áttekintették, hogy mindezekben melyek voltak az erősségek, s min kell változtatni.Mivel Orbán Viktor kampánykörútja nagyban támaszkodott a helyi és regionális médiákra, annak további kihasználhatóságát is megvizsgálták. Máris kiderült, hogy azokon a településeken, ahol az önkormányzat fideszes vezetéső, gördülékenyebben folyt a kampány, ami az eredményekben is megmutatkozott.A felmérés eredményét a FIDESZ elnöksége értékeli majd. Megvizsgálják a szövetséges szervezetek, KDNP, Fidelitas, Nemzeti Fórum, Kisgazda Polgári Szövetség, Lungo Drom és a három igent támogató civil szervezet milyen mértékben tudtak hozzátenni a kampányhoz, mennyire számított a segítségük.További részletek a Magyar Nemzet március 29-i számában olvashatók, Pál Gábor tollából.