Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Felelős kormányt Budapesten!

[@fidesz.hu 09.03.16.] A kormány gyakorlatilag belerúgott március 15-e eszméjébe, és annak az egyik legfontosabb követelésébe - ekképp kommentálta a Fidelitas a zászlófelvonás alatt történt rendőri túlkapást a Kossuth téren.

Ismeretes, a tegnapi nap folyamán két fiatalembert vezetett el a rendőrség a Kossuth térről, akik a zászlófelvonás alatt "Felelős kormányt Buda-Pesten!" feliratú transzparenst feszítettek ki. A Fidelitas parlamenti képviselői mindig felemelték a szavukat, ha a szólás és véleménynyilvánítás szabadságát korlátozni vagy csorbítani akarták Magyarországon - hívta fel a figyelmet a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt. A fidelitasos képviselő hozzátette: 2009. március 15-én azért vontak intézkedés alá, és azért indítottak szabálysértési eljárást két fiatalember ellen, mert élni kívántak véleménynyilvánításai szabadságukkal.Több mint 24 órának kellett eltelnie ahhoz, hogy a magyar rendőrség visszavonja határozatát, és egy közleményben ismerje be hibáját - hangsúlyozta Nyitrai Zsolt, rámutatva: a magyar adófizetők pénzéből finanszírozott rendőrség kiváló szakmai munkát végzett, egy nap alatt rájött arra, hogy az, amit tett, azt a szólásszabadság korlátozásának hívják, és ez semmilyen demokráciában nem elfogadható."Tegnap a szabadságot és a függetlenséget ünnepelték sokan határon túl és innen. Egyedül a kormány tett mást: a rendőrséggel együtt diktatúrát játszott. Mintha húsz évvel ezelőtt lettünk volna" - fogalmazott Cser-Palkovics András, a Fidelitas képviselője. A honatya emlékeztetett: a rendőrség a gyülekezési jog megsértésére utaló cselekedetnek minősítette a transzparens felmutatását. "Tette ezt közel húsz évvel a rendszerváltás után" - szögezte le."Azt a rendszert, ahol nem lehet felemelni egy, a kormányt kritizáló transzparenst, azt diktatúrának hívják" - húzta alá Cser-Palkovics, kiemelve: a Fidelitas tiltakozása jeléül írásbeli kérdést nyújt be Draskovics Tibor igazságügyi miniszterhez, melyben többek között arra szeretnének választ kapni, milyen jogsértést követett el véleménye szerint a két fiatalember, indítottak-e vizsgálatot a történtekkel kapcsolatban, és milyen utasítás alapján hozott ilyen intézkedést a rendőrség, illetve lesz-e következménye a téves intézkedésnek?