Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Mit titkol Baja Ferenc?

[@ 08.06.04.] Az "E- befogadásról" szóló határozati javaslat parlamenti vitájában Dr. Nyitrai Zsolt, a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője Baja Ferenc államtitkárt szólította meg.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a Fidesz üdvözli az "E-befogadást" elősegítő eseti bizottság felállítását, de azt csak a korábban benyújtott országgyűlési határozati javaslat elfogadásával együtt tudják támogatni. Fontosnak tartják, hogy a Magyar Országgyűlés kimondja: célul tűzi ki a hazai digitális szakadék csökkentését. Logikailag is így helyes, hiszen az országgyűlési határozat számbaveszi a problémákat, és kinyilatkoztatja az akaratot a helyzet megoldására, jobbá tételére. Csak ezután jöhet létre a bizottság, ami a megoldás egyik eszköze lehet.

Dr. Nyitrai Zsolt elmondta: visszásnak tartja, hogy miközben az EU 2008-at az "E-befogadás" évének nyilvánította, addig a Kormány a Parlament elé terjeszti az Európában egyedülálló internetadó kérdését valamint a kisebbségi Kormányban szakmai munka helyett hatalmi harcok szemtanúi lehetünk az informatika és a hírközlés területén. A munkacsoport-vezető azt tudakolta Baja Ferenc államtitkártól, hogy továbbra is folynak-e háttértárgyalások a szolgáltatókkal a "burkolt internetadó" bevezetése kapcsán, amely szerint az érintetteknek "kötelezően ajánlott" lenne "önként" befizetni a korábban már bekalkulált adóösszeget. A kétszer is megfogalmazott kérdésre az államtitkár nem válaszolt.