Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002A Fidelitas Egerben is tájékoztat a tandíjról

[fidesz.hu 08.02.04.] A Fidelitas tájékoztató kampányt indít Egerben, jelentette be Demeter Róbert, a Fidelitas egri elnöke. A Heves megyei Fidelitas mai sajtótájékoztatóján Oroján Sándor kiemelte: a fiataloknak lehetőségük lesz a népszavazáson azt üzenni a kormánynak, hogy elég volt!

A Fidelitas arra kéri a Heves megyei fiatalokat: segítsenek hátrányos helyzetű társaikon, és teremtsék meg számukra a továbbtanulás lehetőségét azzal, hogy igent mondanak a tandíj eltörlésére.Magyarországon a tandíj bevezetése súlyos következményekkel járt az elmúlt évben. Országosan 24 ezer fővel csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma. Ez a jelenség megfigyelhető Heves megyében is: az egri Eszterházy Károly és a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolára jelentkezők száma ezerrel csökkent 2006-hoz képest, míg a felvettek száma ezerötszázzal. Oroján Sándor a www.felvi.hu adatai alapján készült statisztikákat mutatott be, melyek egyértelmű jelei annak, hogy a tandíj káros a fiatalok és az oktatás számára egyaránt.

Oroján Sándor szerint nem helyes, ha a szülők pénztárcája dönti el, hogy egy fiatal tanulhat-e vagy sem. "Elég a fiatalokat becsapó ígérgetésekből, elég az igazságtalan tandíjból, elég a fiatalok kárára hajszolt reformokból. A népszavazás lehetőséget nyújt arra, hogy a fiatalok döntsenek, és ők is megüzenjék az őket becsapó politikusoknak: elég volt!"

Demeter Róbert, egri Fidelitas elnök kiemelte: a Fidelitas Egerben standolásba kezd, és tájékoztatni fogja a fiatalokat arról, hogy a népszavazás milyen jelentősséggel bír számukra. A fiataloknak tudniuk kell, milyen lehetőséggel élhetnek március 9-én.