Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Tisztújító Kongresszust tartott a Fidelitas

[fidesz.hu@ 07.04.17.] A gyors, minél hamarabbi politikai változás elsősorban a fiatal nemzedék érdeke, mert ha ez elmarad, akkor az ő jövőjük megy tönkre a kormány politikájának következtében - mondta Orbán Viktor a Fidelitas tisztújító kongresszusán Székesfehérváron.
A küldöttek vasárnap ismét Szijjártó Pétert választották meg a Fidelitas elnökének. Megőrizte alelnöki tisztségét Dr. Nyitrai Zsolt, az ügyvezető alelnök Ágh Péter lett.

A Fidelitas kétnapos, VIII. tisztújító kongresszusán meghívottként részt vett Orbán Viktor is.- Nem azért küldtük haza a szovjet katonákat, hogy a keleti politikától való függés mondjuk gáz formájában szivárogjon vissza és újra megmérgezze az életünket. Ne engedjétek, hogy amit mi kiraktunk az ajtón, az visszalopakodjék az ablakon keresztül - figyelmeztetett Orbán Viktor, és mint fogalmazott, ma egy szűk klikk minden eszközzel vissza akarja forgatni az idő kerekét.A pártelnök szerint a kormány egy költséghatékony nemzedéket akar faragni a mai fiatalokból: a kabinet szerint az a jó, ha fiatalok nem járnak orvoshoz, nem tanulnak, nem vállalnak gyereket és nem vesznek igénybe családi támogatást, majd végül elhagyják az országot. Hangsúlyozta: az új nemzedék kihívása, hogy költséghatékony nemzedék lesz-e, vagy a tudás, az innováció és a siker nemzedéke.Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kormányzásával az egész országot egy hazug, gazdasági érdekek által vezérelt valóságshow áldozatává tette, és az ország elkövetkező évtizedei is áldozatául estek a hazugságoknak - mondta Szijjártó Péter a kongresszuson.Szijjártó Péter élesen bírálta Gyurcsány Ferencet, az MSZP-t és a Fiatal Baloldalt, amiért nyíltan közösséget vállanak a szerinte tömeggyilkos Che Guevarával. Az ellenzéki politikus hozzátette: a Fidelitas tagjai ezzel szemben büszkén vállalják az 1956-os pesti srácok örökségét.