Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002X. Fidelitas Nyári Tábor

[@ 07.08.16.] Fonyódligeten került megrendezésre a Fidelitas tizedik nyári tábora. Az eseményt a Fidelitas parlamenti képviselői, Ágh Péter, Koszorús László és Dr. Nyitrai Zsolt nyitották meg.


A Tábor megnyitása


A táborban játékos vetélkedők keretén belül szórakozott a Fidelitas többszáz tagja. Volt vízifoci a Balatonban, streetball-bajnokság, csapatcímer-készítés és általános műveltségi kvízjáték is. Napközben neves politikusok előadásait hallgathatták meg az érdeklődők, majd minden este karaoke, dancefloor vagy retro bulira került sor.Kedden, Fonyódligeten kihelyezett ülést tartott az országos elnökség is. Ne fossza meg a kormány a fiatalokat a népszavazás lehetőségétől - áll többek között a Fidelitas Nyári Táborában elfogadott, a fiatalok helyzetéről szóló állásfoglalásban.

A Fidelitas egy olyan országot szeretne, amelyben a fiatalok bízhatnak a saját jövőjükben. Magyarország ma nem ilyen ország. A fiatalok kiszolgáltatottak, jövőképük bizonytalan. Gyenge ország az, ahol a kormány magára hagyja a fiatalokat, és elküldi őket az országból. Nem segíti őket a tanulásban, az elhelyezkedésben, a családalapításban.

A rossz kormányzás, és az abból fakadó káosz következtében a fiataloknak mára már nem csak a jelene, hanem a jövője is bizonytalanná vált. A gazdasági növekedés leállt, az infláció aggasztóan magas, az oktatást a fejlesztések helyett az iskolabezárások, leépítések jellemzik, az egészségügyet szétverték, a fiatal pályakezdők munkanélküliségi problémái egyre súlyosabbak, az önálló lakáshozjutás feltételrendszerét szinte teljesen kiüresítette a rossz kormányzati politika.

A hazugsággal, felhatalmazás nélkül bevezetett tandíjjal a kormány elzárja a főiskolákra, egyetemekre vezető utat a szegényebb családokból származó fiatalok előtt, ugyanis nem a diákok szorgalmán és tehetségén, hanem jövedelmi helyzetétől függ majd a továbbtanulás lehetősége. A tandíj igazságtalan és elfogadhatatlan.

A fiataloknak meg kell adni az esélyt, hogy elmondhassák véleményüket az ország helyzetéről, saját jövőjükről. Ennek esélyét a népszavazás adja meg. A Fidelitas felszólítja a kormányt, hogy ne fossza meg a fiatalokat még ettől az esélytől is, ne akadályozza a népszavazást. A fiatalok dönthessenek az ország és a saját jövőjükről.

A Fidelitas parlamenti képviselői az Országgyűlés őszi ülésszakán is minden parlamenti eszközt felhasználnak majd annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a kiszolgáltatott fiatalok problémáira.