Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Békés ünnepre készül a Fidesz

[fidesz.hu @07.10.20.] Békés, nyugodt, és méltóságteljes megemlékezést tervez a Fidesz az 1956-os forradalom ünnepén. Ezt Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója mondta szombati sajtótájékoztatóján.

A párt eddigi rendezvényeihez hasonlóan a Fidesz idén október 23-án is "békés, nyugodt, méltóságteljes" megemlékezést tervez - mondta el Nyitrai Zsolt pártja 1956-os forradalomra emlékező központi rendezvényéről.Hozzátette: az eseményt követően a gyűlés résztvevői az Astoria, Károly körút, Deák tér, Andrássy út útvonalon a Terror Háza Múzeumhoz vonulnak, ahol elhelyezhetik a megemlékezés gyertyáit.

Nyitrai tájékoztatása szerint a 15 órakor kezdődő nagygyűlésen Wittner Mária, 1956-os szabadságharcos, Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője, Tőkés László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke valamint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke mond beszédet, míg a rendezvény műsorvezető-háziasszonya Balogh Erika színművésznő lesz.

A párt operatív igazgatója elmondta, hogy egy biztonsági cég és több száz aktivista vesz részt az esemény zökkenőmentes lebonyolításában. A rendezőgárdánál időkódos videokamerák is lesznek, hogy dokumentálni tudják a nem várt eseményeket - tette hozzá.

Amint azt elmondta, a Fidesz adománygyűjtést is tervez, ezért az astoriai rendezvény helyszínén adománygyűjtő ládák lesznek kihelyezve, a befolyt összeggel a magyar asszonyok érdekvédelmi szövetségét kívánják támogatni. A résztvevők létszámát firtató kérdésre azt mondta, "több tízezer embert" várnak a megemlékezésre.

A Fidesz aláírásgyűjtési akciójáról szólva, ugyancsak újságírói kérdésre, úgy válaszolt: az emberek "nagyon jól fogadták" a megkereséseket és a lehetőséget, hogy azokban a kérdésekben is véleményt nyilváníthatnak, amelyekre a választási kampányban nem volt lehetőségük. Nyitrai szerint mindez azt üzeni, hogy "elég volt", vagyis Magyarországon nincs szükség vizitdíjra, tandíjra, és kórházi napidíjra.

Az aláírásgyűjtési kampány 48 órás időtartamára utalva elmondta, az akció sikere a nagy társadalmi támogatottságot jelzi, aminek köszönhetően az emberek minél hamarabb megszabadulhatnak a vizitdíjtól, a tandíjtól és a kórházi napidíjtól.

Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter kijelentését, miszerint az október 23-i megemlékezések közül a Fidesz rendezvénye jelenti a legnagyobb kockázatot, úgy értékelte, hogy az "nem szakmai, sokkal inkább politikai vélemény", amit a rendőrség nem erősített meg. Ezzel kapcsolatban arra is emlékeztetett a politikus, hogy a tavaly november 4-i Fidesz-felvonulás résztvevői ugyanezt az útvonalat, fordított irányba mindenféle atrocitás nélkül járták végig.