Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Gyurcsány Ferenc, lejárt a lemez!

[fidesz.hu 08.10.07.] Három és fél év, nyolc program - hogy mi a közös bennük? Semmi sem úgy valósult meg belőlük, ahogyan azt Gyurcsány Ferenc leírta. "Lejárt lemez" készült a programokból...

" Mi lehetne Gyurcsány Ferenc kormányzati alkalmatlanságánál jobb bizonyíték, mint amikor arról beszélünk, hogy három és fél év alatt nyolcadik programját terjesztette ország-világ elé? - tette fel a kérdést a Fidesz helyettes szóvivője kedden Budapesten.

Cser-Palkovics András emlékeztetett, a legutóbbi, Megegyezés címet viselő program már megjelenése utáni órákban megbukott. Az érdekképviseletek, a szakmai és civil szervezetek, a gazdasági elemzők mind azt mondták, hogy ez az esszé programnak alkalmatlan, s arra is, hogy az ország - egyébként Gyurcsány Ferenc által előidézett - válságára megoldást adjon. "Megbukott, ugyanúgy, mint ahogy az előző programok is megbuktak" - tette hozzá a politikus, s mint mondta, sokadszorra derült ki, hogy a miniszterelnök valódi kormányzás helyett pr-eszközökkel próbálja irányítani az országot.
Tudjuk, hogy mindabból, amit Gyurcsány Ferenc az elmúlt esztendőkben ígért, mindig az ellenkezője valósult meg - utalt Cser-Palkovics egyebek mellett az adócsökkentésre, munkahelyteremtésre, s hozzáfűzte: ezért nem meglepő, hogy az emberek már nem hisznek sem a miniszterelnöknek, sem a Magyar Szocialista Pártnak, amely emiatt vesztette el társadalmi támogatottságát és parlamenti többségét is.A Fidelitas a kormánypárti képviselők számára egy cd-n összegyűjtötte az elmúlt évek bukott programjait, amelyet a sajtótájékoztató után az ülésteremben nyújtották át szocialista képviselőtársaiknak.

Cser-Palkovics András elmondta: a nyolc programban többek között az a közös, hogy általában semmi sem úgy valósult meg belőlük, ahogyan azt Gyurcsány Ferenc leírta. Ez azért van, mert nemcsak a programok vagy a módszerek, hanem maga Gyurcsány Ferenc is lejárt lemez - fogalmazott a Fidelitas politikusa.

Emlékeztetőül, a programok a következőek:

- Munka, otthon, biztonság (2005. február)
- Száz lépés (2005. május)
- Szabadság és szolidaritás (2006. május)
- Új egyensúly (2006. június)
- 48 pontos program (2007. szeptember)
- Tisztasági csomag (2007. október)
- Új polgárosodás (2008. február)
- Megegyezés (2008. augusztus) "

A "Lejárt lemez" felvételei meghallgathatóak az alábbi hivatkozásokra kattintva:

1. Lejárt lemez - Minden nőtt, ami jó
2. Lejárt lemez - Stabil és nagy a jólét
3. Lejárt lemez - Átfogó adóreform
4. Lejárt lemez - Olyan országot szeretnénk
5. Lejárt lemez - Az Új Magyarország programja
6. Lejárt lemez - Woodoo
7. Lejárt lemez - Tudom, mit jelent nyugdíjasnak lenni
8. Lejárt lemez - Amilyen vagyok, az jó Magyarországnak
9. Lejárt lemez - Erdőtelepítés, mert az jó dolog
10. Lejárt lemez - Kevesebb autó
BÓNUSZ - Azok a boldog szép napok (Beatrice)