Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Orbán Viktor: Elég volt

[fidesz.hu 07.09.19.] Magyarország szívdobbanása ma ez a két szó: elég volt! - jelentette ki Orbán Viktor a Hajógyári-szigeten tartott fideszes nagygyűlésen, a Gyurcsány Ferenc-féle őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének évfordulóján. A meghívottak a rendezvény szervezői között találkozhattak Dr. Nyitrai Zsolt operatív igazgatóval."Ma már egész Magyarország érzi, hogy a régi politika többet ártott, mint amit az emberek tavaly ilyenkor gyanítottak. A régi széljárás súlyosabb kárt okozott, elemibb rombolást végzett, mint sokan akkor elképzelték. Magyarország ma szociális válságban vergődik" - mondta Orbán Viktor.Miközben Európában minden kormányzat az emberek életének jobbítására törekszik, Magyarországon másfél éve semmi más nem jött létre, mint válságok, szenvedés és elkeseredés. "Magyarország szívdobbanása ma ez a két szó: elég volt! Elég volt a rombolásból" - jelentette ki az elnök.Orbán Viktor leszögezte: az új arisztokraták kormánya a leggyengébb kormány Európában. Gyönge, mert hazugsággal és csalással megtévesztette az embereket, mert nem áll mögötte a társadalom, és gyönge, mert soha semmiért nem vállal felelősséget. "Tudjuk, gyengék ahhoz, hogy szembenézzenek az igazsággal, nincs erejük bevallani a bukást, a teljes kudarcot. Minden eszközzel kétségbeesetten ragaszkodnak a hatalomhoz, tehát megint hazudni fognak ugyanúgy, ahogy két évvel ezelőtt, amikor azt mondták, nagy a jólét, dübörög a gazdaság, a pannon pumát irigyli egész Európa" - mondta Orbán Viktor.Kijelentette: A mai szociális válság újabb és újabb családokat, nyugdíjasokat és dolgozókat ránt majd magával. "Lássuk be, hogy ez a kormány szociálisan érzéketlen, és azokat a szociális értékeket, vívmányokat, amelyeket a magyar emberek, hosszú évtizedeken át felépítettek, és a rendszerváltás viharai közepette is átmentettek, most készek esztelen módon lerombolni" - figyelmeztetett az elnök, hozzáfűzve: a polgári oldal felelőssége, hogy ezt mindenki tudja, lássa és értse. Egy erős párt, egy erős polgári oldal mindezt nem tűrheti el.Orbán Viktor kijelentette: a szegényeknek, a leszakadóknak, a rászorulóknak egyfelől és a középosztálynak másfelől szövetséget, történelmi szövetséget kell kötniük egymással. Ennek a történelmi szövetségnek a célja a demokrácia, vagyis a népuralom helyreállítása, s az, hogy új szociális hálót feszítsen a szétszaggatott régi helyett. "A történelmi szövetség célja, hogy kivezesse Magyarországot a szociális válságból'" - szögezte le az elnök.

Orbán Viktor rámutatott: a történelmi szövetség első lépése a népszavazás. A népszavazás demokratikus, erőszakmentes és összefogást teremtő eszköz. Olyan megoldás, amely méltó a polgári oldalhoz. "Azt akarjuk, úgy kell dolgoznunk, hogy a köztársasági elnök még az idén dönthessen, és kitűzhesse a népszavazás időpontját" - jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán Viktor teljes beszéde ide kattintva megtekinthető.