Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002A magyar fogyasztók védelme a mobilszolgáltatókkal szemben


[@ 07.09.28.] A Fidesz- Magyar Polgári Szövetség Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja ülésén a mobilkommunikációval kapcsolatos fogyasztóvédelmi kérdésekkel foglalkozott. A napirendi pont előadójaként jelen volt Koszorús László, a Fidesz fogyasztóvédelmi szakpolitikusa is. Az ülés végén a munkacsoport nevében Dr. Nyitrai Zsolt és Koszorús László az alábbi sajtóközleménnyel fordultak a nyilvánossághoz."A munkacsoport áttekintette az érintett területet és arra a megállapításra jutott, hogy a fogyasztók kiszolgálása és tájékoztatása nem felel meg minden esetben a fogyasztói érdekeknek és a jogszabályi előírásoknak, a mobilszolgáltatók sokszor nem járnak el a tőlük elvárható módon. Sok esetben tapasztalható, hogy nem kellőképpen tájékoztatják a fogyasztókat pl. a másodperc alapú számlázásról a percalapú számlázásra történő átállásról, valamint egyes mobilszolgáltatók az előfizetők beleegyezése nélküli újabb kétéves hűségnyilatkozatot hosszabbítanak.

Mivel a Fidesz kiemelten fontos területnek tekinti a fogyasztók védelmét, ezért három fontos területet kíván áttekinteni, és azt a fogyasztók számára megnyugtató módon kezelni.
Fontosnak tartjuk a másodperc alapú számlázás kérdéskörének tisztázását, a telefonos ügyfélszolgálati munkatársak könnyebb elérésének lehetőségét, és a hűségnyilatkozatok időtartamának lerövidítését.
A fenti kérdésekben lehető legrövidebb időn belül egyeztetést kezdeményezünk a szakmai szervezetekkel, szakhatóságokkal és a parlamenti pártokkal."