Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Az informatika a magyar gazdaság motorja lehet

[@ 08.06.19.] Varga Mihály, a Fidesz alelnöke és Nyitrai Zsolt, a párt Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője egyeztetést folytatott a Fidesz IT- politikájáról.A szakmai alapú eszmecserén elhangzott, hogy ma Magyarországon digitális szakadék van, közel 5 millió honfitársunknak nincs lehetősége napi szinten a számítógép használatára. Ezért is fontos az "E- befogadás" folyamatának az erősítése, amit a Fidesz kiemelten támogat. Ez többek között a párt által támogatott távmunka és távoktatás miatt is kulcskérdés.

Az MSZP tervét, az internetadót elfogadhatatlannak tartják, annak megakadályozásáért minden politikai eszközt fel fognak használni a jövőben is.

A Fidesz IT- progamalkotása kapcsán Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a főbb irányelveket már kijelölték mind az informatika, mind a telekommunikáció területén, már a programpontok és a koncepció részletes kidolgozásán van a sor. A programtervezet belső véglegesítésekor széles szakmai körben kívánják véleményeztetni az anyagot.Nyitrai hangsúlyozta: a céljuk az, hogy az IT- program szerves része legyen a Fidesz gazdasági programjának.

A két politikus egyetértett abban, hogy az informatika a magyar gazdaság motorjává válhat, hiszen az iparág fejlesztése, támogatása messze túlmutat magán a szektoron, az az egész gazdaságra ráhatással lehet egy megfelelő program elfogadása és végrehajtása esetén.