Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Innováció 2010?

[@ 09.08.28.] A Fidesz szerint teljesen hibás irány a magyar innovációs rendszer megnyírbálása.

Az MSZP-kormány ismét egy elkapkodott, szakmailag teljesen védhetetlen döntést kíván hozni - most éppen az innováció területén.

Hírek szerint a következő évi költségvetésben - az MSZP javaslata szerint - az eddigi 25 milliárd forintos állami támogatást teljesen eltörölné, nullára csökkentené.

Ezzel a lépéssel nem marad elég forrás a meglévő programok támogatására, új pályázatok kiírására pedig nem lesz lehetőség.

Pedig erre különösen az informatika területén lenne igen nagy szükség hazánkban.
Megítélésünk szerint egy helyesen gondolkodó kormány feladata a nemzeti innováció elősegítése. Nyomatékosan felhívjuk a kormány figyelmét arra, hogy Európa többi országában éppen az innováció megfelelő szintű állami segítése lett a gazdaság motorja, a válságból való kilábalás egyik legfontosabb lehetősége. Furcsa, hogy ezt rajtunk kívül mindenki felismerte, és csak a magyar kormány választja újra a "válságkezelésnek" ezt a teljesen elhibázott irányát.

A szocialista kormány tervének elfogadása hosszú időre nagyon nehéz helyzetbe hozná a magyar innovációs rendszert.

Éppen ezért a Fidesz felszólítja Bajnai Gordont, hogy vonja vissza azt a tervét, mely a magyar innovációt ellehetetleníti!

Nyitrai Zsolt, a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője