Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Internet Hungary 2008

[@ 08.10.15.]Az informatikai szakma képviselői előtt folytatott vitát Baja Ferenc informatikai kormánybiztos és Nyitrai Zsolt, a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője.

A szakmai körökben évről évre nagy érdeklődéssel várt kétnapos rendezvényen részt vettek a magyar gazdasági élet képviselői, a hazai és multinacionális nagyvállalatok döntéshozói, a bankszektor vezető szakemberei, a marketing, pr- és kommunikációs cégek vezetői, médiaszakemberek az írott és az elektronikus sajtó területeiről, a jogi irodák, a közvélemény-kutató intézetek, közintézmények és minisztériumok vezetői, kommunikációs munkatársai, valamint az önkormányzatok online szakemberei.A "Kormányzati vehemencia az online világ terjedéséért" - kerekasztalbeszélgetés vendége volt Rozgonyi Krisztina, az NHH Tanácsának alelnöke, Baja Ferenc informatikai kormánybiztos, Bálint Ákos, az NFÜ főigazgatója és Nyitrai Zsolt, a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának a vezetője. A beszélgetést Baló György vezette.A szakma képviselői előtt tartott fórumon Nyitrai Zsolt kijelentette, hogy az elmúlt hat esztendő az informatika és a hírközlés területén sajnos elvesztegetett idő volt. Ezt a kormányzati többfejűség valamint a koncepciótlanság jellemezte. A fideszes képviselő elmondta, hogy sok program indult ugyan és sok közpénzt el is költöttek, de ennek nem nagyon látszott az eredménye, miközben az informatika és a hírközlés az egykori IHM-ből főosztályvezetői szintre süllyedt. A szakpolitikus szerint a kormányzati projektek mostani felgyorsításának valódi indoka elsősorban a hatalomban lévők pénzügyi mohósága.Nyitrai pozitív közös eredményként említette az "E - befogadásügyi" parlamenti bizottság létrejöttét.
A vita résztvevői egyetértettek abban, hogy a hazai verseny fokozásának egyik lehetősége lehet a negyedik mobilszolgáltató megjelenése.

Az e- közszolgáltatásról szóló törvénytervezet kapcsán a Fidesz álláspontja az, hogy egy csomagban kell kezelni a javaslatot valamint a KET és az IT- biztonság témakörét.