Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Újabb államtitkár- csak pótcselekvés

[@ 08.03.27.] A Fidesz a kormány részéről pótcselekvésnek tartja, hogy a GKM a már eddig is 5 államtitkárból álló vezetői kar kiszélesítésével próbálja megoldani a hazai Információs Társadalom kiépítésében érzékelhető elmaradásokat, hiányosságokat.

A megszűntetés sorsára jutott Informatikai és Hírközlési Minisztérium esete is bizonyította: az ágazat a XXI. században súlyánál és jelentőségénél fogva komoly, önálló kormányzati képviseletre érdemes, azonban a hatékony irányítás feltétele a redundanciáktól mentes strukturális felépítés.

Jelen pillanatban a kormányzatra az informatikai többfejűség és komolytalanság a jellemző, ezért a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja kevésnek tartja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium új, infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkári posztjának létrehozását. Megítélésünk szerint az ágazat problémáit nem oldja meg egy újabb szakállamtitkári poszt létrehozatala.

A Fidesz mindemellett azt kéri az új államtitkártól, hogy segítse elő az e- befogadás folyamatát Magyarországon, hiszen a mára Magyarországon kialakult digitális szakadék csökkentése több, mint 5 millió ember közös ügye. Erre az állam biztosítson konkrét forrásokat.

"Fontosnak tarjuk az egységes informatikai rendszerek kialakítását a közigazgatás minden szintjén, valamint a távoktatás és a távmunka lehetőségének megteremtését és támogatását.
Reméljük azt is, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt és figyelmet fordítanak majd a civil szervezetek véleményére is.
A közösségi terek informatikai megtámogatása szintén közfeladat, ezen a területen is van mit pótolni.
Az infokommunikációs szektornak a stagnáló gazdaság növekedését beindító motorként kell funkcionálnia."


A stabil és átlátható környezet megteremtése a rendelkezésre álló megfelelő eszközök miatt kormányzati felelősség , azonban Munkacsoportunk ehhez minden szakmai segítséget megad - zárta sajtóközleményét Dr. Nyitrai Zsolt.