Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Itt az idő!

[@ 10.03.15.] A FIDESZ operatív igazgatója Makláron emlékezett az 1848-49-es szabadságharcra.

Aux Andrea, a FIDESZ Maklári Csoportjának vezetője és Herman István, országgyűlési képviselőjelölt meghívását elfogadva tartott ünnepi beszédet a helyi Művelődési Házban Nyitrai Zsolt.A FIDESZ operatív igazgatója beszédében kiemelte:

"Minden emlékezés célja, hogy erőt adjon, irányt mutasson, felemeljen. Mert Magyarországon ma újra a változás és változtatni akarás egyre erősödő morajlása hallatszik. A zúgásból egyre tisztább kivenni az új irányt követelők hangját. Tudjuk, hogy ez így nem mehet tovább. Azt is tudjuk, hogy merre kell tovább menni. Mégsem legyőzni, megdönteni, eltiporni akarjuk a hatalmon lévőket, hanem Klauzál Gábortól kölcsönzött szavakkal: "jobb elvek által kiszorítani" őket!""Általában a forradalmakat dühös emberek robbantják ki, egy ország irányításához azonban higgadt emberek vezénylete kell. Ezt már nem lehet dühből intézni. Ahhoz nem elég a harag, nem elegendőek a hangzatos szavak, és bizony nem elég a szebb jövőbe vetett hit sem. Oda szaktudás, és a tudásban tehetség és tapasztalat kell, mely a lelkesedés élére áll.1848 áprilisában - a Gondviselésnek hála - nem hőzöngő, gyűlölködő, bosszúért lihegő, hanem felelős, dolgozni, építeni akaró, és változtatni képes emberek álltak az ország élére. Férfiak, akik tudták, hogy nincsen előre elkészített út, csak olyan, amelynek köveit személyesen rakják le. Vezetők, akik nem a nyugati minta másolásába fogtak, hanem az ország saját pályáját keresték. Nem válságot kezeltek. Nem a régi kabátot foltozgatták, hanem új ruhát szabtak. Nem hivatkoztak a nehézségekre, nem keresték a kifogást, nem menekültek a munka elől. Azonnal cselekedtek. Jót, s jól.""Ma ismét gyors és határozott cselekvésre van szükség. Neki kell látni az ország újjáépítésének. Itt az idő!"- zárta beszédét Nyitrai.

A megemlékezés végén Aux Andrea és Herman István Nyitrai Zsolttal közösen koszorúzott a helyi 48-as emlékműnél.