Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002A kormánykampány leállítását követeli a Fidesz

[fidesz.hu 08.01.25.] A Fidesz ismételten arra szólítja fel a kormányt, hogy állítsa le a közpénzből folytatott népszavazási kampányát, Gyurcsány Ferenctől pedig azt várják, hogy személyesen tegye világossá az üggyel kapcsolatos álláspontját - hangzott el a párt operatív igazgatójának pénteki sajtótájékoztatóján.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett rá, hogy az MDF, a KDNP és a Fidesz egyaránt elfogadhatatlannak tartja a közpénzből folytatott pártkampányt, de ugyanezen a véleményen van a kisebbik kormánypárt is, amelynek elnöke jelezte, ellenzi ezt a gyakorlatot.Egy véleményt nem hallottunk még, ez pedig az MSZP és a párt elnökének, Gyurcsány Ferencnek a véleménye - tette hozzá a fideszes politikus, aki nyilvánvalóvá tette: a Fidesz Gyurcsány személyes válaszát várja a kérdésben.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy a közpénzből folytatott pártkampány összege napról-napra nő, ami mára már több milliárdos tétellé duzzadt. "A legvisszásabb a dologban az, hogy Gyurcsány Ferenc eleszi az emberektől a pénzt, és ezen a pénzen azután még félre is vezeti őket" - fogalmazott.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a kormány egymilliárd forintot különített el a népszavazási ellenkampányra, az Egészségügyi Minisztérium pedig 400 millió forintot kíván elkölteni a megszorítások kimagyarázására.

Nyitrai kitért a kormány Új Magyarország című tájékoztató kiadványára is, amelynek első része 3 millió példányban készült el és 125 millió forintba került, a készülőben lévő második számot pedig 3,3 millió példányban nyomtatják ki 150 millió forintért.

Nyitrai Zsolt az Index internetes portál cikkére hivatkozva azt mondta, hogy a közpénzből folyatott pártkampányban részt vállal az MSZP egyik "udvari szállítója"is, amelyik korábban több kampányban segítette már a szocialistákat.

Nyitrai szerint a mostani vitára nem került volna sor, ha a kormánypártok elfogadják a Fidesz párt- és kampányfinanszírozással kapcsolatos törvényjavaslatát.