Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002A Kormány tartson csendespihenőt!

[@ 09.06.21.] Tisztújító Kongresszust tartott a Fidelitas.

Ágh Pétert választotta új elnökévé a Fidelitas tisztújító kongresszusa a leköszönő Szijjártó Péter helyett.A Fidelitas új elnöke megválasztása után közölte: az elkövetkezendő két évben azért kíván dolgozni, hogy Magyarországnak olyan kormánya legyen, amely komolyan veszi a fiatalok problémáit, és tenni akar azok megoldása érdekében.A résztvevőket videoüzenetben köszöntötte Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Történelmi léptékű feladat vár a fiatalokra - mondta videóüzenetében a Fidesz elnöke. Nem gondoltam volna 1990-ben, hogy húsz évvel később a politikai pálya felé orientáló fiataloknak ugyanazt a harcot kell és érdemes megvívniuk, amit mi azt hittük, hogy végérvényesen megvívtunk - hangoztatta.Orbán Viktor kijelentette: a szabad Magyarországért végzett munkájukat az idő nem ítélte elég súlyosnak, az egész rendszerváltást kisiklatták, ki kell egyenesíteni ezt az ösvényt, mert amelyen most járunk, azon nem érkezünk meg a szabad Magyarország világába. "Abban bízom, hogy a szabadság ma legalább annyira hevíti az ifjúságot, mint húsz évvel ezelőtt az akkoriakat" - tette hozzá.

"Hiszek abban, hogy a lényeg nem változott, a fiatalok továbbra is a nagy álmok, a fényes jövő, a szép jövő letéteményesei lesznek, hiszek abban, hogy a fiataloknak a továbbiakban maguknak kell kijelölniük saját jövőjüket, annak azonban örülünk, ha megfontolják érveinket, és visszaigazolják azt, amit mi sok munkával elértünk, építettünk fel" - mondta a Fidesz elnöke, és arra bíztatta az ifjúságot, hogy fogadja el azokat a határokat saját életük határaként, amit "mi jelöltünk ki a mi életünk határainak".A határ a csillagos ég, a szabad Magyarországért kell harcolni, bár az ellenfelek változtak, de lényegében ugyanazok, akik 1989-1990-ben voltak. Azt a munkát, amit mi nem tudtunk elvégezni, azt most együtt kell elvégeznünk, ha nem akarjátok, hogy az egész később rátok maradjon. Ezt a munkát maradéktalanul, egyszer, s mindenkorra visszafordíthatatlanul kell elvégezni - fogalmazott a Fidesz elnöke.Szijjártó Péter beszéde A Fidelitas leköszönő elnöke hangsúlyozta: nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is egyértelmű az előretörés. Senki nem kérdőjelezi meg az országban, illetve Közép-Európában azt, hogy a legnagyobb, legerősebb, legbefolyásosabb politikai ifjúsági szervezet a Fidelitas. Mindig is a nagybetűs csapat volt, a legnehezebb időkben is együtt maradt - tette hozzá.

"Együtt maradtunk a legnehezebb időszakokban is, (...) a Fidesz is azért tud ma Magyarország, sőt nemcsak Közép-Európa, hanem Európa legnagyobb és legerősebb pártja lenni", mert 2006-ban is igazi nagybetűs csapatként maradt együtt.

Ha valamikor, akkor ebben az időszakban igazán fontos ez az összetartozás, mert "ha minden jól megy, akkor néhány hét, néhány hónap múlva gyökeres változáson mehet keresztül Magyarország, és ebben nekünk tényleg rendkívül fontos szerepünk van" - mondta.

Hozzáfűzte: nem hagyhatják, hogy így menjenek tovább a dolgok, mint ahogyan most zajlanak. "A mi jövőnkkel játszadoznak, a mi jövőnket teszik kockára".

Arról is beszélt, hogy a magyar parlamentben az ifjúság képviseletét, érdekeit ma kizárólag a jobboldalon jelenítik meg. Úgy fogalmazott: azért is kívánja átadni a szervezet vezetését, mert nem könnyű egy kormányzásra készülő párt kommunikációját igazgatni, nem könnyű a mai magyar belpolitikai viszonyok közepette megmutatni az embereknek, hogy igenis van egy más, egy jobb lehetőség. Emellett pedig Magyarország legnagyobb politikai ifjúsági szervezetét is csak egész emberként lehet vezetni, így dönteni kellett.

A Tisztújító Kongresszuson nem indult újra az alelnökségért Nyitrai Zsolt sem, aki 2001 óta volt alelnöke a szervezetnek.