Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002A minisztert nem érdekli az egri kórház

[@ 08.08.14.]
A "Vészhelyzet Egerben" címen feltett írásbeli kérdésünkre adott miniszteri "válasz" után még két kérdés megfogalmazódott bennünk. Nevezetesen: miért kellett az egészségügyi miniszternek két hét ehhez a "válaszhoz", másrészt, hogy vajon mit csinál, milyen szakmai munkát végez Székely Tamás az adófizetők pénzén? A miniszter "válasza" alább olvasható:

"Tisztelt Képviselő Úr!

A "Vészhelyzet Egerben" címen feltett írásbeli kérdésére a következő tájékoztatást adom .

Az egri Markhot Ferenc Kórház és a Hospinvest Zrt. viszonyára vonatkozóan több alkalommal is elhangzott azonnali kérdés az Országgyűlésben. Először dr. Pesti Imre, a Fidesz képviselője tett fel kérdést a Parlament őszi ülésszakán, 2007. november 26-án "Vigyázat, csalok -- Vigyázat, csalók!" címen. Ezt követően a KDNP részéről dr. Lukács Tamás szólalt fel 2008. június 2-án, azonnali kérdésének címe "Rabszolgakereskedelem az egészségügyben?" volt. Végezetül a tavaszi ülésszak utolsó napján, 2008. június 9-én Demeter Ervin nyújtott be azonnali kérdést "A török után most más fenyeget?" címmel. Ezek az azonnali kérdések mind az egri kórház és a Hospinvest Zrt. közötti kapcsolatot érintették, és az ezekre adott válaszokból a közvélemény megismerhette álláspontomat a kérdést illetően, mely röviden összegezve a következő:

Szakmai kérdésekre csak szakmai válaszokat lehet adni, politikai válaszokkal ezek nem helyettesíthetők. A megyei önkormányzat elnökével, és a Markhot Ferenc Kórház főorvosi karának képviselőjével folytatott személyes találkozón azt kértem, hogy a vitás kérdéseket szakmai alapokon oldják meg. Az Ön által feltett első két, munkaszerződésekre vonatkozó kérdés jogértelmezéstől függ, melyek elbírálására a független bíróság hivatott. Biztosíthatom arról, hogy a Heves megyében élő emberek egészségügyi ellátását folyamatosan figyelemmel kísérem, és amennyiben beavatkozásra lenne szükség, megteszem a szükséges lépéseket."