Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Kubatov Gábor: Fideszes politikus nem privatizálhat

[HEOL@ 07.12.31.] A Fidesznek létezik egy országos választmányi határozata, amelyben elutasítanak minden egészségügyi magánosítást - jelentette ki Kubatov Gábor pártigazgató Egerben.Az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház-Rendelőintézet működtetésének ügyében az egri önkormányzat ajánlata "jószándékot jelez és tiszteletreméltó." - mondta el a politikus a heol.hu kérdésére, aki dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő hagyományos évvégi fogadásának vendégeként érkezett Egerbe.

A Fidesz emellett szeretné visszavonatni Heves önkormányzatának döntését, amely ellentétes a Fidesz által képviselt egészségpolitikai állásponttal. Mint ismeretes, a város külső céget bízott meg a rendelőintézet működtetésével.

Kubatov Gábor hangsúlyozta: az említett választmányi határozat minden Fideszes politikusra kötelező érvényű, vizsgálják a hevesi ügyet, s szeretnék visszavonatni a döntést. Arra a kérdésre, hogy egy párt választmányi határozata miként lehet kötelező érvényű egy önkormányzatra, a pártigazgató kijelentette: a helyhatóságra természetesen nem kötelező érvényű, de Csáki Zsigmond polgármesterre, mint Fideszes politikusra igen.