Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002A Fidesz mindenkit szeretettel vár március 15-i ünnepi megemlékezésére

[radio.hu, fidesz.hu 07.03.14.] A Fidesz a béke, a szabadság és az egyetértés jegyében rendezi meg március 15-i ünnepi megemlékezését - fejtette ki Deutsch-Für Tamás keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz és a KDNP képviselői nem vesznek részt a központi állami ünnepségekhez tartozó Kossuth téri zászlófelvonáson. Deutsch-Für Tamás képviselő sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy elfogadhatatlannak tartják, hogya Kossuth-teret még mindig kordon veszi körül. Azt is elmondta, hogy a Fidesz rendezvényét a párt több száz saját rendezője biztosítja majd, Nyitrai Zsolt operatív igazgató pedig állandó kapcsolatban lesz a rendőrséggel.

Deutsch-Für Tamás hangsúlyozta: a Fidesz szabad március 15-ét szeretne, olyan nemzeti ünnepet, ahol minden jóakaratú és békés magyar polgár nyugodtan, mindenfajta kockázat nélkül ünnepelhet az otthonában, kultúrházakban, vagy akár az utcán.

159 éve egy jól ismert hagyomány, hogy március 15-én fontos, méltóságteljes és békés események történnek a pesti és budai utcákon - fejtette ki a képviselő, majd hozzátette az elmúlt időszakban 17-18 évet fiatalodott, mert 1989-ben érezte magát. "Mert az a hisztériakeltő kommunikációs kampány, aminek élharcosa Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó és Kuncze Gábor, (...) azt az érzést keltette bennem, (...) hogy Grósz Károly és Fejti György 1989-es krokodilkönnyei csorognak le Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó és Kuncze Gábor arcán." Mintha akkor is, ugyanezeket a mondatokat, gondolatokat hallottuk volna - fogalmazott, majd hozzátette: igaz a mondás, hogy nagyon sok mindennek meg kell változnia ahhoz, hogy minden változatlan maradjon. Eltelt 18 esztendő, "és azok a krokodilkönnyek már megint megjelentek a baloldali politikusok arcán" - emelte ki Deutsch-Für Tamás.

"Nem kell semmitől sem tartani - húzta alá -, egészen biztos, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségtől, a március 15-i ünnepségünkön megjelenőktől nem kell senkinek sem tartania".

Bízunk abban, hogy az ünnep békés és szabad, az egyetértés jegyében való ünneplés feltételeit biztosítja Magyar Köztársaság rendőrsége - szögezte le Deutsch-Für Tamás. Mint fogalmazott, a Magyar Köztársaságban a közrend biztosítása a rendőrség feladata. Hozzátette: reméli, hogy e feladathoz felnő a rendőrség, és semmilyen feltételek között sem fog bekövetkezni a néhány hónappal ezelőtt megtapasztalt botrány, amikor politikai utasítást teljesítve brutális rendőrtámadás ért ártatlan, nemzeti ünnepen megemlékező, békés magyar polgárokat.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség a nemzeti ünnepre való tekintettel arra kér mindenkit, aki a rendezvényen részt kíván venni, hogy ne hozzon magával semmiféle pártzászlót, pártjelvényt vagy politikai jelmondatot tartalmazó transzparenst - ismertette Deutsch-Für Tamás.

Szimbolikus helyszínt keresett a Fidesz - modta el. Ismertetése szerint a Március 15. tér közelében, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, az Erzsébet híd lejárata és a Váci utca kereszteződésben lesz felállítva a Ferenciek tere felé néző színpad. Nemcsak a Március 15. tér, és az ott álló Petőfi szobor közelsége okán esett a Fidesz választása erre a helyszínre, hanem a Pilvax Kávéház, valamint a Landerer és Heckenast Nyomda is itt van a közelben - jegyezte meg a politikus.

Az ünnepség helyszíne gyalogosan az Astoria Felől közelíthető meg a legkönnyebben - hívta fel a figyelmet Deutsch-Für Tamás, majd hozzátette: a Ferenciek tere és az Astoria metróállomás le lesz zárva, ezért tömegközlekedési eszközzel a Blaha Lujza téri és a Kálvin téri metrómegállónál tudnak leszállni az ünnepségre érkezők. A vidékről busszal érkezőknek azt javasolják a rendezők, hogy a Rákóczi úton szálljanak le a buszról, a buszok pedig a Kerepesi úton várakozzanak - mondta el. Hozzátette: a rendezvény végén az ünnepség alatt lezárt hídon is hazaindulhatnak a résztvevők.

A Fidesz megemlékezésén ünnepi beszédet mond: Vytautas Landsbergis, volt litván köztársági elnök, Schöpflin György, európai parlamenti képviselő, Für Lajos történész, Antonio Tajani, az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke, Deutsch-Für Tamás és Orbán Viktor - ismertette a politikus. A Fidesz mindenkit szeretettel vár március 15-i ünnepi megemlékezésére az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez csütörtökön 16 órakor - tette hozzá Deutsch-Für Tamás.