Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002178 237 forint fejenként a 2007-es megszorítás

[klubradio.hu 07.01.21.] A Fidesz szerint a kormány félretájékoztat, ezért készítettek kiadványt a megszorítások várható hatásáról - mondta a Klubrádióban Nyitrai Zsolt.
A fideszes képviselő azzal érvelt még e mellet, hogy embereknek joga van megismerni az igazságot. Elmondása szerint az általuk közölt, fejenként 178 237 forintos költségnövekedést a KSH nyilvános adatbázisai, másrészt a költségvetési törvény adatai alapján számították ki.


Nyitrai Zsolt reálisnak tartja, hogy 1780 milliárd forint bevételhez jut az állam, és amellett is nagymértékű marad az államháztartás hiánya illetve az államadósság, mert szerinte a költségvetésben nem a megfelelő célokra fordítja bevételeit a kormányzat.Schmidt Mária esetleges pártalapításáról, amit a Magyar Nemzet egy publicisztikája fejtegetett, Nyitrai Zsolt elmondta, ő úgy látja, mintha az újság egy új, tudományos-fantasztikus rovatot tervezne indítani. A fideszes politikus elmondása szerint egy sikeres szövetségi és jobboldali politizálásnak egy irányba húzónak kell lennie, ezen belül a vitának helye van, mert az segít a jó megoldások megtalálásában.
Nyitrai Zsolt ezzel együtt nem hiszi megalapozottnak a cikk állításait, mint mondta, azoknak az ellenkezőjét tapasztalja. Abszolút egységet lát a pártban az országot járva - tette hozzá.