Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Párton belül értékel a Fidesz

[Magyar Nemzet 08.03.20.] A Fidesz elnöksége értékeli majd a népszavazási kampány tapasztalatait, ám addig is elvégzi az ehhez szükséges felmérést az ellenzéki párt két vezető politikusa.

Kubatov Gábor pártigazgató és Nyitrai Zsolt operatív igazgató a jövő hét végétől országjárásra indul, felkeresik az összes régiót, illetve megyét, ahol a Fidesz regionális igazgatóival, választókerületi elnökeivel és szakértőkkel elemzik, hogy helyi szinten mennyire ért el jó eredményt a szociális népszavazás. Többek között azt tekintik át, hogyan sikerült - akár egy településre lebontva - a reklám és a kreatív munka, milyen volt a választók mozgósításának hatékonysága, az emberekkel való közvetlen kontaktus és a technikai kivitelezés. Felmérik, hogy adott esetben milyen hiányosságok voltak tapasztalhatók egyes körzetekben személyi, infrastrukturális, illetve logisztikai szinten, s ezeket a problémákat hogyan lehet kezelni. Szintén megvizsgálják, hogy a Fidesszel szövetséges szervezetek - KDNP, Fidelitas, Nemzeti Fórum, Kisgazda Polgári Szövetség, Lungo Drom - és a három igent támogató civil szervezetek milyen mértékben tudtak hozzátenni a kampányhoz, menynyire számított az ő segítségük. Az országjáró körút a jövő hét végén kezdődik Nyugat-Magyarországon, a felmérések tanulságait pedig várhatóan tavasz végén a Fidesz elnöksége összegzi. Mindez nagy segítséget jelenthet egy esetleges következő referendum vagy másfajta választási kampány megkezdéséhez. A legnagyobb ellenzéki párt egy közvélemény-kutatással ugyanígy megkezdte már a választók véleményének a felmérését is a kampányról.
Pál Gábor