Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Az "e-befogadás" folyamatának erősítése a közös cél

[@ 08.10.10.] Budapest, 2008. október 10., péntek (OS) - A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának mai ülésén részt vett Gerényi Gábor, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) elnöke.

A találkozót azért tartottuk fontosnak, mert 2008 az "e-befogadás" éve, amikor különösen fontos a civil szakmai csoportok és a szakpolitika párbeszéde. Gerényi Gábor elmondta: az MTE tagjainak elemi érdeke, hogy a digitális szakadék ügyében a magyar mérőszámok legalább közelítsenek az EU átlagához. Ehhez további forrásokra és rengeteg új ötletre lesz szükség, viszont semmiképpen sem szabad további terheket helyezni az infokommunikációs üzlet szereplőire.Nyitrai Zsolt, a Fidesz informatikai munkacsoportjának vezetője tájékoztatást adott az "e-befogadás" ügyének országgyűlési helyzetéről és a Fidesz ezzel kapcsolatos törekvéseiről.
A Fidesz informatikai szakpolitikusai az Internet jobb magyarországi elterjesztésén túl fontosnak tartják a tartalomszabályozás kérdéskörének rendezését is. Ennek kapcsán Nyitrai Zsolt elmondta, hogy mivel az Internet mára a kultúra szerves részévé vált, gyakorlatilag ugyanazok a szabályok érvényesek rá, mint bármilyen más tartalomra, azaz: "amit tilos off-line, azt tilos on-line is." A fő különbség azonban az, hogy az Interneten bárki lehet szerkesztő, ezért a szabályozás egyik kulcspontja a tartalomért való felelősség kérdése kell hogy legyen. A két szakmai csoport vezetője egyetértett abban, hogy a közelmúltban többször napirendre került internetadó és annak minden burkolt formája teljesen hibás és káros elképzelés.

Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség