Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Tárgyalás az informatikai vállalkozókkal

[fidesz.hu 08.05.23.] A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának mai ülésén meghívott vendég volt Keresztesi János, az Informatikai Vállalkozások Szövetségnek (IVSZ) elnöke - tájékoztatott közleményében Nyitrai Zsolt.Az ülés résztvevői üdvözölték a TITAN program létrejöttét, ami az "E-befogadás 2008" program keretein belül szándékozik az informatikai oktatást és képzést minél szélesebb körben terjeszteni, elősegítve a magasabb hozzáadott értékű foglalkoztatottság megteremtését. Abban szintén egyetértés bontakozott ki, hogy az e-Befogadás ügyében létrejövő országgyűlési eseti bizottságnak törekednie kell arra, hogy a piaci szereplők kiegyensúlyozottan, megfelelő mértékben vehessenek részt a magyarországi információs társadalom fejlesztésében.

A munkacsoport ülésén szóba került, hogy az IKT (infokommunikációs technológia) iparágat kormányzati szinten egységesen, kiemelten kell kezelni, mint a gazdaság fejlődésének szempontjából meghatározó területet - fogalmaz Nyitrai Zsolt.

A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja támogatja az IVSZ- védjegy koncepció kidolgozását. A tervek szerint az IVSZ ezzel a védjeggyel valamely minőséget, megbízhatóságot vagy egyéb jellemzőt tanúsítana a jövőben. Ilyen értelemben az IVSZ által létrehozandó védjegy alapvetően a hazai informatika szakma, szakmabeli minősítő testület által történő minősítését teheti lehetővé.

A felek szintén egyetértettek, hogy a jövőben is mindent megtesznek, hogy bármely IKT-t sújtó újabb adó bevezetését megakadályozzák - hangsúlyozza a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője.