Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002FIDESZ nagygyűlés az Attila úton

[fidesz.hu 10.03.16.] A FIDESZ-KDNP kampánynyitó nagygyűlésén és ünnepi megemlékezésén közel százezer ember vett részt.

A Fidesz ünnepi rendezvénye pontosan három órakor kezdődött el a Himnusz eléneklésével, majd Schmitt Pál köszöntötte az egybegyűlteket.

Nemeskürty: Az ellopott sínek helyett fektessünk le újakatHa megfelelő négyzetbe rakjuk az ikszet az országgyűlési választásokon, sikerrel újjászervezethetjük életünket, amennyiben az ország lakosságának többsége így dönt - fogalmazott Nemeskürty István a Fidesz március 15-i ünnepi rendezvényén.

Nemeskürty István a 19. századi Magyarország eredményeire emlékeztetve azt mondta, akkoriban példátlan arányú vasútépítés vette kezdetét, a mainál sokkal nagyobb országban.Mint elmondta, akkor derült ki, hogy a hidak tájakat, városokat, országokat kötnek össze, használóik pedig "bármilyen nyelvet beszéljenek is, bármilyen nézetet valljanak is amíg a hídon átkelnek, közös cél felé tartanak".

Az ellopott sínek helyett fektessünk le újakat - utalt Nemeskürty a mai közállapotokra.

Kósa: Építeni csak a törvényes rend alapján lehet

A magyar forradalom törvényes forradalom volt - kezdte beszédét Kósa Lajos, majd hozzátette: 1848-ban nem az erőszakot hirdették, hanem a rendet, a szabadságot és a törvényeket.Debrecen polgármestere emlékeztetett, hogy április 11-én hirdették ki az áprilisi törvényeket. Ez az a nap - fűzte hozzá -, amikor Magyarország a törvényekre és a rendre támaszkodva kivívta a szabadságát. Április 11-ét soha sem lehetett kitörölni az emberek emlékezetéből, mert akkor mi magyarok arattunk győzelmet - szögezte le a politikus, hangsúlyozva: most, április 11-én is győznünk kell nekünk, magyaroknak.

Kósa Lajos kijelentette: ha jog van Magyarországon, szabadság is van, s ha jog van, akkor nincsenek bűnözők sem, mert a törvények utolérik őket. Nincs más választás: szabadság kell, nem önkény és erőszak.

Kósa Lajos beszédéről bővebben ITT olvashat.

Navracsics: Mindenkinek meg kell találnia a számítását!

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője a párt március 15-i megemlékezésén és kampánynyitó nagygyűlésén azt mondta: "Magyarországon mindenkinek meg kell találnia a számítását, függetlenül attól, hogy jobboldali vagy nem, magyar vagy cigány."Navracsics kijelentette, hogy a Fidesznek az áprilisi választás nem a végcél; a párt hosszú útra indul, ennek végcélja, hogy Magyarország szabad, erős, független, virágzó ország legyen, ahol mindenki megtalálja a számítását.

A fideszes honatya az elmúlt nyolc évről elmondta, hogy az, a modern magyar demokrácia legnehezebb nyolc éve volt, és amikor átadták 2002-ben az országot, akkor az Közép-Európa bezzeg gyereke volt: "mindenki irigykedve nézett ránk, hogy lehetett sikeresen egy demokratikus átmenetet biztosítani, hogyan lehet sikeresen egy piacgazdasági átmenetet megvalósítani, hogyan lehet stabil gazdaságot, büszke nemzetet és összetartó közösséget létrehozni a demokráciában" - fogalmazott a frakcióvezető.

A szocialisták nem jól sáfárkodtak a rájuk bízott vagyonnal, nem jól sáfárkodtak a nemzet sorsával - fogalmazott Navracsics Tibor -, hozzátéve: kitagadtak sok magyart a nemzet közösségéből.

Navracsics Tibor beszédéről bővebben ITT olvashat.

Orbán: Április 11. a mi forradalmunkItt a lehetőség, mi, XXI. századi magyarok, április 11-én, a választással végbevihetjük a magunk forradalmát - hívta fel a figyelmet ünnepi beszédében Orbán Viktor.

Nem engedünk a 48-ból. Eleink 1848-ban ezen a napon felállították a polgári szabadság és a nemzeti függetlenség mércéjét, azóta úgy mondjuk, nem engedünk a 48-ból, azóta nem adjuk alább - kezdte ünnepi beszédét Orbán Viktor. A Fidesz elnöke rámutatott: itt az ideje, hogy Magyarország a saját lábára álljon, saját útját járja.Mint fogalmazott, 27 nap múlva ismét országgyűlési választások lesznek Magyarországon. Azért hívtam ma Önöket ide, hogy együtt, közösen indítsuk meg az utolsó hajrát - jegyezte meg Orbán Viktor, arra emlékeztetve: nagy szégyen az, amit az elmúlt nyolc év kormányzása hozott Magyarország fejére, azonban 27 nappal a választások előtt megkaptuk a lehetőséget, már csak fel kell tennünk a pontot az "i"-re.

A Fidesz elnöke ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hazánk rettenetesen rossz állapotban van, de mint folytatta, Magyarországnak tehetsége van a szép és értékes munkához, tehetsége van a sikerhez. "Ezért akar ma mindenki változást" - szögezte le, kiemelve: a mi forradalmunk az április 11-i választás.Itt a lehetőség, hogy mi, XXI. századi magyarok, április 11-én, a választással végbevihetjük a magunk forradalmát, amellyel véget vethetünk az elmúlt évek szégyenteli politikájának, és utat nyithatunk egy új korszaknak, amelyben a kormányzás visszaadja a magyar nemzet önbecsülését - hangsúlyozta a Fidesz elnöke, hozzáfűzve: a mi forradalmunk az április 11-i választás lesz. Gyors, átütő, megrendítő változás, az igazság pillanata. Egy nagyarányú, megkérdőjelezhetetlen, elsöprő választási győzelem, amely összefogja sokmillió ember akaratát, mely egyesíti a nemzetet, még egy forradalomnál is több. Gyors, kiszámítható, alkotmányos, tehát biztonságos változás, mely nem követel áldozatokat - mondta.

Április 11-én nemcsak kormányt, sokkal többet fogunk választani - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, rámutatva: valójában jövőt választhatunk magunknak. Mint fogalmazott, Magyarország számára ma egyetlen politikai erő jelenti a reményt, csak a Fidesz. A következő kormánynak a nemzeti ügyek kormányának kell lennie, én pedig elköteleztem magam, hogy a magam munkáját elvégezzem - szögezte le Orbán Viktor, aki végül a választással kapcsolatosan kijelentette: az egyéni és a listás szavazatokra is nagy szüksége van a Fidesznek, és aki megosztja szavazatát, az az ellenfeleknek ad segítséget.