Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Nem méltó az emberek képviseletére, aki bornírtnak tartja a népszavazást

[Mti@ 07.07.02.] Nem méltó az emberek képviseletére, aki a demokrácia egyik alappillérét, a népszavazást bornírt ötletnek nevezi - mondta Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján, a miniszterelnök kijelentésére reagálva.


"Aki népszavazást, mint a közvetlen demokrácia egyik legfontosabb eszközét, a demokrácia egyik alappillérét bornírt ötletnek nevezi, (...) nem méltó az emberek képviseletére, mert nemet mond a demokráciára, nemet mond a véleménynyilvánításra" - jelentette ki a politikus.Gyurcsány Ferenc hétfőn az MTV Nap-kelte című műsorában beszélt arról, hogy a vizitdíjról, a tandíjról szóló népszavazás "bornírt ötlet", azt üzeni az embereknek, hogy "van ingyen ebéd".

Nyitrai Zsolt szerint ugyanakkor a népszavazás a közvetlen demokrácia eszköze, amely visszaadja az embereknek a lehetőséget, hogy elmondhassák véleményüket Gyurcsány Ferencről, az ő megszorításokkal teli politikájáról és a hazugságról.
A fideszes politikus arra a felvetésre, hogy a miniszterelnök nem általánosságban a népszavazásról, hanem a Fidesz kezdeményezte népszavazási kérdésekről beszélt, azt mondta: bármilyen népszavazásról van szó, meg kell adni az embereknek a lehetőséget, hogy elmondják a véleményüket.

Hozzátette: Gyurcsány Ferenc érzékenyen reagál erre a témakörre, mert ő nem adta meg ezt a lehetőséget a 2006-os választási kampányban. Akkor az MSZP és az SZDSZ nem azt mondta, hogy szavazzatok ránk, és mi bevezetjük a vizitdíjat vagy a tandíjat, ezért az embereknek most kell megadni a lehetőséget, hogy elmondhassák, akarják ezt vagy sem - tette hozzá Nyitrai Zsolt.