Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Egymillió fölött az aláírások száma


[fidesz.hu 07.11.18.] Népszavazási ügyfélszolgálatot és kampányközpontot nyitott a Fidesz. A megnyitón Tarlós István bejelentette, hogy eddig 1 millió 91 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

Megnyitotta kapuit a Szociális népszavazás 2008 ügyfélszolgálati irodája és kampányközpontja a belvárosi Kossuth Lajos utca 15. szám alatt. Az iroda lehetőséget biztosít az érdeklődőknek, hogy az itt dolgozó önkéntesek segítségével tájékozódjanak a népszavazási kezdeményezés állásáról. A helyszínen mód nyílik a támogatói kártyák kitöltésére, de a patinás helyiség közösségi térként is funkcionál: a betérők egy csésze kávé mellett olvashatják a napi sajtót, vagy böngészhetik ingyenesen a világhálót. Az iroda "élete" látható lesz az interneten a fidesz.hu-n, mivel egy állandóan működő webkamerát szereltek fel.Tarlós István, a Fidesz-KDNP népszavazási kampányának vezetője péntek délután itt jelentette be, hogy a népszavazást támogató aláírásgyűjtés során eddig 1 millió 91 ezer aláírás gyűlt össze. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az aláírásgyűjtés tovább folyik. A Fidesz annyi aláírást akar összegyűjteni, amennyi egyébként szükséges a népszavazás sikeréhez, vagyis több mint 2 millió aláírás megléte a cél! Tarlós István elmondta: eddigi kampánykörútjának tapasztalata, hogy a központi hatalom arra biztatja az embereket: ne menjenek el a népszavazásra.A megnyitón Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke kijelentette: a népszavazással a magyar emberek világossá tehetik a kormány számára, hogy mindennek van határa, nem lehet Magyarországgal mindent megcsinálni. Nem lehet bennünket becsapva az ellenkezőjét ránk erőszakolni, mint amire mi támogatásunkat adtuk a politikusoknak - tette hozzá. Kósa Lajos szerint nem arról van szó, hogy a három népszavazási kérdés az adott ágazatok leglényege, de ezek jól szimbolizálják a kormány politikáját. Ezeket a szimbólumokat Gyurcsány Ferenc választotta, amikor a választási kampányban kikérte magának, hogy fizetőssé akarnák tenni az oktatást és az egészségügyet - mondta. Ha az emberek azt mondják: nekik mindegy, akkor ez a kormány mindent meg is fog csinálni velük - vélte Kósa Lajos.

Deutsch-Für Tamás a megnyitón arra szólította fel az Országos Választási Irodát, hogy november 30-ig végezze el a hivatalos aláírásgyűjtő-ívek ellenőrzését annak érdekében, hogy az Országgyűlés még decemberben döntést hozhasson a népszavazás kiírásáról, a köztársasági elnök pedig ennek megfelelően év végén, vagy 2008 elején kitűzhesse a szavazás időpontját.

Az iroda nyitvatartása:

Hétköznapokon: 10- 18 óráig
Szombaton: 10- 14 óráig
Vasárnapon: szünnap