Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Nem támogatható az internetadó

[@ 08.04.10.] A FIDESZ nem tartja elfogadhatónak az internetadót, írja közleményében Dr. Nyitrai Zsolt, a Szövetség Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője. A dokumentum szó szerinti leirata alább olvasható.

A Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény módosításaként napvilágot látott egy olyan javaslat, amely megadóztatná az internetet. A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja elfogadhatatlannak tartja ezt a javaslatot. Természetesen a kultúra támogatását mi magunk is fontosnak tartjuk, azonban az nem történhet egy másik kultúra, az internet megadóztatásával.

A mi felfogásunk szerint az internetnek mindenki számára elérhetőnek kell lennie, ezért elveinkkel nem fér össze semmilyen típusú áremelés. A bevezetni kívánt internetadó érintene minden netező polgárt, továbbá a magyarországi szolgáltatókat és minden informatikával foglalkozó céget. Nemsokára egy ötpárti javaslatot kezd el tárgyalni az Országgyűlés az e-befogadásról, az internetadó bevezetése ezzel is szembe menne.

Célunk az, hogy minden magyar állampolgár napi szinten elérje, elérhesse és használja az internetet. Ma több, mint 4 millió honfitársunk nem tudja elérni a világhálót napi szinten. Az információs társadalomból a lakosság fele kimarad, nálunk a szélessávú internet hozzáférés csak 14,2 százalékos.

A mai Magyarországon digitális szakadék van, a bevezetni kívánt internet-adó ezt a szakadékot mélyítené, ezért azt támogatni nem fogjuk, eltörlésére módosító javaslatot nyújtunk be, minden parlamenti párttól kérve ennek támogatását.

Dr. Nyitrai Zsolt
Országgyűlési képviselő