Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002A Fidesz a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordul

[@ 08.02.01.] A mai napon GyürkAndrás európai parlamenti képviselő, Nyitrai Zsolt és Koszorús László országgyűlési képviselők panasszal fordultak a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz annak érdekében, hogy vizsgálatot kezdeményezzenek azok után, hogy Kákosy Csaba gazdasági miniszter írásban nem adott kielégítő választ arra vonatkozólag, hogy egyes magyarországi mobilszolgáltató cégek miért nagymértékben és indokolatlanul bizalmatlanok a saját előfizetőikkel szemben.

Ugyanis, több esetben előfordult, hogy az előfizető egyes cégeknél - saját szabályozásuk szerint - az új előfizetés kezdetétől számított két hónapig nem veheti igénybe a roamingszolgáltatást, csak külön pénzösszeg letétbe helyezése esetén! A Fidesz fontosan tartja azt, hogy az Európai Unió által a közelmúltban normalizált roamingszolgáltatást minden magyar állampolgár igénybe tudja venni, külön, egyoldalú feltételek teljesítése nélkül is. A fogyasztókkal szemben tanúsított teljes bizalmatlanság másik jele, hogy egyes mobilszolgáltatók ún. havi részszámlát állítanak ki az előfizetőknek, amelynek kifizetéséhez kötik a további szolgáltatást!

A Fidesz számára elfogadhatatlan, hogy egyes mobilszolgáltatók túlbiztosítják magukat a saját előfizetőikkel szemben, megnehezítve ezáltal a szolgáltatások igénybevételét. Megítélésünk szerint a világ, a fogyasztóvédelmi kultúra más irányba halad: az előfizetők biztonságérzete, azaz a szolgáltatók hosszútávú kiszámíthatósága kerül előtérbe, nem pedig maguk a cégek. A gazdasági minisztert arról kérdezzük, hogy helyesnek tartja-e a jelenséget, a mobilszolgáltatók előfizetőkkel szembeni, a szolgáltatás igénybevételét megnehezítő bizalmatlanságát. Érdeklődünk továbbá afelől is, hogy milyen megoldásokat lát a helyzet megnyugtató megoldására, a fogyasztók védelmére, a szolgáltatás kiszámíthatóvá tételére.

GyürkAndrás
európai parlamenti képviselő, Néppárt-Fidesz

Dr. Nyitrai Zsolt
a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője

Koszorús László
fogyasztóvédelmi szakpolitikus, Fidesz