Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Újabb MSZP-s ejtőernyős

[@ 10.01.30.] Gyurcsány Ferenc főtanácsadójának felesége lett a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke.

Bajnai Gordon miniszterelnök sajátosan értelmezte a törvény szövegét, amikor közvetlenül a választások előtt egy kormányhivatal, nevezetesen a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának elnöki tisztségébe Rozgonyi Krisztinát, Braun Róbert, Gyurcsány Ferenc főtanácsadójának, Medgyessy Péter kommunikációs helyettes államtitkárának feleségét nevezte ki 2010. február 1-től 2013. december 31-ig.

Az NHH az Elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 9.§ -a szerint kormányhivatal. Ezt általában a mindenkori kormány szervének szokás tekinteni, az NHH a mindenkori kormány utasításai szerint jár el. Ezzel szemben Bajnai Gordon nyilván úgy gondolja, hogy bárki is alakít kormányt a tavaszi választások után, mégis az addigra már biztosan nem létező mostani, átmeneti-kormány (vagy még inkább a Gyurcsány Ferenc) utasításait kell követnie az NHH-nak.

Emlékezetes, hogy Rozgonyi Krisztina, mint médiajogász került az NHH Tanácsába 2004. január 1-vel úgy, hogy már akkor is vita előzte meg, hogy a törvény előírásai alapján alkalmasnak tekinthető-e a feladatra. A törvény ugyanis a tanácsi tagságot legalább hároméves hírközlési szakmai gyakorlathoz köti, a médiajogászi munka pedig nem tartozik ezek közé, hiszen ilyen jellegű tevékenységet az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) munkatársai végeznek.

Az új NHH elnök kinevezéséről szóló közlemény szerint Rozgonyi Krisztina egyik fő szakterülete a digitális átállás. Ez azonban sajnos az NHH fiaskói közé sorolandó, ami szintén aggályossá teszi az új elnök szakmai alkalmasságát.

Aggályos az is, hogy pont a miniszterelnök nevez ki az utolsó pillanatban, kormánya ciklusán messze túlmutató mandátummal ejtőernyősöket, holott moratóriumot hirdetett, mivel etikátlannak, a következő kormány mozgástere szűkítésének tartaná az ilyen kinevezéseket.

A FIDESZ ugyanígy tekint a mostani kinevezésre - etikátlannak és a következő kormány mozgástere szűkítésének tekinti, ezért kormányra kerülésekor azonnal meg fog mindent tenni annak érdekében, hogy az NHH a mindenkori kormány hivatala legyen.

Nyitrai Zsolt, a FIDESZ Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetője