Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002A Fidesz megnyitja a jövő kapuit

A Fidesz programalkotásáról és a dokumentum legfőbb alapelveiről beszélt Navracsics Tibor Nyíregyházán, az Erős Magyarország program bemutató rendezvényén.

Egy független, demokratikus Magyarország megteremtése volt a Fidesz 1988-as megalakulásának legfőbb célja - szögezte le beszédében Navracsics Tibor, rámutatva: nem tűrjük el, hogy azok oktassanak ki minket demokráciából, akik 1988 márciusában azon gondolkoztak, hogyan lehetne börtönbe zárni a párt alapítóit. Mint fogalmazott, a Fidesz számára 2002 után a szervezettség kiépítésére kellett koncentrálni. Néhány ezres pártból egy 35 ezres szövetséggé bővültünk, mellyel Közép-Európa legnagyobb jobb-közép pártjává, Magyarország legerősebb politikai erejévé váltunk - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője.A párt alapprogramjáról szólva Navracsics Tibor kifejtette: az aktulizálásra szorult, ezért a 2007-es esztendő a programalkotás jegyében telt el.Az Erős Magyarország programra azért volt szükség, mert a kormány nem képes program alkotására - szögezte le, rámutatva: a kormány jelenleg az egész társadalommal hadban áll. A kormány Magyarország jövőjével is szemben megy - folytatta -, és az elmúlt másfél év a jövő kapuinak bezárásáról szólt. Mint közölte, a Fidesz feladata a jövő visszahódítása lesz, és az Erős Magyarország program alkalmas erre.A Fidesz frakcióvezetője az ország gazdasági helyzetéről is szólt. Kifejtette: Románia és Szlovákia gazdasági fejlődése 6-7-szerese Magyarországénak. 2002-ben 330 ezer alatt volt a munkanélküliek száma, míg most 420 ezer, melyből 70 ezer 25 év alatti állampolgár. Az infláció ismét meredeken emelkedik, az államháztartási hiány szintén - sorolta a lesújtó adatokat a politikus, kiemelve: mindeközben Gyurcsány Ferenc vagyona 900 millió forinttal gyarapodott.Ilyen háttér mellett könnyű kísérletezgetni az országgal - jegyezte meg a frakcióvezető, rámutatva: a miniszterelnök mára minden társadalmi csoportot magára haragított. Navracsics példaként említette a diákokat, akiket a tandíjjal, a vállalkozókat, akiket az áfa-visszatartással, és a nyugdíjasokat, akiket az egészségügyi ellátások fizetőssé tételével hangolt maga ellen a kormányfő.A polgári Magyarország mindenki köztársasága lesz - húzta alá a frakcióvezető, aki a Fidesz feladatai közé sorolta az ország helyzetének helyreállítását. Mindazt, amit a MSZP-SZDSZ kormányzat tönkretett - fűzte hozzá. A részletekről szólva elmondta, a polgári kormányzás alapkövetelménye lesz a teljes foglalkoztatottság, ami a gyakorlatban 3 százalék alatti munkanélküliséget jelent. Mint folytatta, meg kívánják teremteni a becsületes munka lehetőségét, és ismét a családokat állítják a politika középpontjába. Rendezni kívánják az egészségügy helyzetét is.A magyar nemzet szorgalmas és tehetséges, csak azért gyenge az ország, mert tehetetlenek irányítói - szögezte le a politikus, arra emlékeztetve, hogy 1998. és 2002. között az ország egyszer már jól járt a Fidesszel. Ha ismét vezető szerepet kapunk, ismét jól fognak járni velünk, mert a Fidesz meg fogja nyitni a jövő kapuit - zárta gondolatait Navracsics Tibor.