Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Péntek délután kezdődik a 48 óra

[@07.10.17.] A Fidesz-KDNP péntek délután kezdi meg a népszavazási kérdéseihez az aláírásgyűjtést. Ezt Nyitrai Zsolt a Fidesz operatív igazgatója és Tarlós István a párt népszavazási kampányának politikai felelőse mondta azt követően, hogy a hitelesített népszavazási íveket átvették az Országos Választási Iroda (OVI) vezetőjétől.

Rytkó Emília, az OVB vezetője a hitelesített aláírási íveket A4-es és A3-as formátumban adta át a fideszes politikusoknak, akik elmondták, hogy az ívek nyomdai sokszorosítását és kiküldését követően a Fidesz péntek délután kezdi meg a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról szóló népszavazási kezdeményezésének aláírásgyűjtési kampányát.
Tarlós István a kampány pontos kezdetét firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy azt nem számszerűsítené. "Órákat nem mondunk, hadd legyen egy kis játék" - fogalmazott a politikus, aki szerint máris "elkezdődött egy játék, ami nem a népszavazás lényege körül folyik, hanem hogy a 48 óra mikor telik le."Ugyancsak kérdésre válaszolva elmondta, az aláírásgyűjtés utcai standokon és személyes megkeresések formájában zajlik majd. Tarlós úgy vélte, hogy a hosszú hétvégét követő első munkanapon, vagyis már szerdán be fogják nyújtani az Országos Választási Irodához a szükséges 200 ezer aláírást.

Magyar Nemzet - Máté Péter felvétele


A továbbiak "mindenekelőtt és elsősorban" a köztársasági elnökre tartoznak, ő fogja kiírni a népszavazást - mondta, reményét fejezve ki, hogy Sólyom László "semmiképpen sem fog azok közé tartozni, akik gúnyt űznek a népszavazásból" azzal, hogy ellentmondó kérdéseket tűz ki egyidejűleg.

Magyar Nemzet - Máté Péter felvétele


"Az itt megfogalmazott kérdésekben egyszerű igazságokról van szó" - hangsúlyozta Tarlós István, aki visszautasított minden, a kérdések értelmére vonatkozó "kétségbeesett manipulálást". Hozzátette: "mérhetetlen ostobaságnak" és "a népszavazás intézménye lejáratási kísérletének" tartja azokat a kormányoldali próbálkozásokat, "hogy nem azokat kell látni a kérdésekben, amit belefogalmaztak".Nyitrai Zsolt azt mondta, hogy az aláírók közé jobb és baloldali embereket egyaránt várnak, mivel "ez igazából nem egy nem egy pártnak az akciója, hanem egy szociális népszavazási kezdeményezés". Mint fogalmazott, mindenkinek a támogatására számítanak, aki úgy érzi, hogy a feltett kérdések, vagyis a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napi díj ügyében "igazságtalanság van Magyarországon és ezen változtatni kell".

Nyitrai közlése szerint a Fidesz választókerületi irodáiban - a párt honlapján (www. fidesz.hu) közzétett címeken - azok segítségét is szívesen fogadják, akik szeretnének segíteni az aláírások összegyűjtésében.