Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Sikeres fideszes kifogások az OVB előtt

[@ 09.06.09.] Nyitrai Zsolt két beadványát is támogatta a testület.

Több média-kampánycsendsértését állapított meg a hétvégi EP-választással összefüggésben hétfő esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).

Az OVB-tagok többsége szerint megsértette a kampánycsendet az MTV Euro-taxi című műsora is. Ebben június 7-én Kovács László, az Európai Bizottság jelenlegi adó- és vámügyi biztosa volt a vendég, és európai biztosi tevékenységével kapcsolatos témákról beszélt. A műsor miatt Nyitrai Zsolt (Fidesz) jelentett be kifogást, arra hivatkozva, hogy Kovács László volt szocialista külügyminiszter személye oly módon forrt össze a választáson jelölő szervezetként induló MSZP-vel, hogy megjelenése egy országos műsorszolgáltató műsorában egyértelműen a párt népszerűsítését szolgálja, vagyis kampánytevékenységet valósított meg.

Nyitrai Zsolt azt is kifogásolta a testületnél, hogy a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a kampány utolsó napján, június 5-én Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke azt mondta: Kövér László egyik fórumán már osztogattak olyan szórólapot, amelyre az van írva, hogy "az MSZP-szavazók bűnösök". Nyitrai Zsolt szerint a szocialista politikus kész tényként állította, hogy ilyen tartalmú szórólapokat osztogattak, holott ilyen nem történt. Az OVB helyt adott a kifogásnak és megállapította, hogy sérült a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelve.