Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Önnek is joga van tudni

[fidesz.hu 09.10.12.] A Fidesz operatív igazgatója mutatta be a párt tájékoztató kiadványát.

Ugyanaz zajlik ma, mint 2005-ben: a kormányzat hamis, hazug információkat juttat el az állampolgárok irányába, azt állítják, hogy minden rendben van Magyarországon. Tudjuk, hogy koránt sincs így, a valós adatokat a kormány igyekszik meghamisítani, kozmetikázni, és ezeket juttatja el az emberekhez - indokolta az "Önnek is joga van tudni" című kiadvány szükségességét a Fidesz operatív igazgatója. Napról napra újabb tények, adatok bizonyítják azt, hogy a Bajnai-csomag, a 2010. évi költségvetési tervezet az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetési tervezete - tette hozzá.Nyitrai Zsolt aláhúzta: a jelenlegi költségvetési tervezet nem old meg semmilyen problémát azok közül, melyeket pont a Gyurcsány-Bajnai-kormány okozott, hanem tovább mélyíti a válságot.

A Fidesz operatív igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy egy fura kettősség jellemzi a kormány tevékenységét. Az egyik oldalon megszorító csomagot készít, az emberek utolsó forintjait próbálják elvenni, addig a másik oldalon az ő politikusai, állami cégek vezetői "élnek, mint Marci Hevesen" közpénzből - fejtette ki.

A politikus leszögezte: az embereknek joguk van tudni, hogy miről van szó, a Fidesz azért elkészítette a "Hová tűnik el a pénz, és mit vesz el Öntől a Bajnai-kormány?" alcímet viselő kiadvánnyt. A füzet a Bajnai-kormány megszorító intézkedéseivel párhuzamosan bemutatja a pazarlásokat, luxuskiadásokat. A tények két bázison alapulnak: az egyik maga a 2010. évi költségvetési tervezet, a Bajnai-csomag pénzügyi intézkedései, elvonásai, a másik pedig az Állami Számvevőszék megállapításai.

A tájékozató kiadványt az elkövetkező napokban, hetekben a Fidesz önkéntesei a lehető legtöbb magyar állampolgárhoz eljuttatják. Az önkéntesek postaládákba dobják be a kiadványt vagy utcai standokon adják oda a járókelőknek - számolt be Nyitrai Zsolt.