Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002Nyitrai Zsolt a pártfinanszírozásról

[Színes Bulvár Lap@ 07.02.20.] Egyre nagyobb érdeklődés kíséri a pártfinanszírozás kérdése körül zajló vitát. A Fidesz részéről Nyitrai Zsolt nyilatkozott a Színes Bulvár Lapnak.


-Az erre a területre vonatkozó jogszabályok mindenképpen módosításra szorulnak. Mi ebben partnerek vagyunk, szívesen tárgyalóasztalhoz ülünk, ha a kormány részérôl is komoly szándékot tapasztalunk - közölte Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója. Véleménye szerint pártja a kampány idején a törvényes keretek között maradt, a kormánypártok viszont átlépték azokat.
-Nem akarok részt venni a sárdobálásban, de a a kormányintézkedések reklámozásával a pártot hirdették, ahogy teszik azt ma is - mondta.

Mint ismeretes, a pártfinanszírozás kérdésében az SZDSZ időről-időre hangot ad véleményének, miszerint a törvényi háttér mielőbbi rendezésére lenne szükség. Mindezidáig az ügy a verbalitás szintjén maradt, holott Nyitrai Zsolt a Fidesz részéről többször jelezte: nyitottak az egyeztetésre, ha a szándék komoly, és nem csupán kampánycélokat, figyelemelterelést szolgál.