Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra Vissza a nyitóoldalra   2006 |2005 | 2004 | 2003 | 2002A Fidesz szakmai előterjesztést vár a pártfinanszírozás ügyében

[MTI @ 07.05.09.] A Fidesz konkrét, szakmai javaslatot vár a kormánytól a párt- és kampányfinanszírozás kérdésében, mert a kérdést fontosabbnak tartja annál, minthogy egy sajtónyilatkozat alapján alakítsa ki álláspontját - mondta Nyitrai Zsolt, az ellenzéki párt operatív igazgatója az MTI-nek hétfőn.


A Fidesz a párt és a kampányfinanszírozás ügyét sokkal nagyobb horderejűnek annál, minthogy egy hétvégi találkozó után kiadott sajtónyilatkozat alapján alakítsa ki az álláspontját - mondta Nyitrai Zsolt reagálva arra, hogy vasárnap az MSZP és az SZDSZ új pártfinanszírozási és új közpénzügyi törvény megalkotásáról állapodott meg. Hozzátette: szeretnék látni a kormány konkrét, részletes szakmai előterjesztését.

Hangsúlyozta: a Fidesz továbbra is úgy véli, hogy garanciális szabályokat kell alkotni annak érdekében, hogy a mindenkori kormány és a kormánypártok közpénzből ne folytathassanak pár

Emlékeztetett arra, hogy a tavaly már a parlament előtt volt a kormány erről szóló előterjesztése, amihez számos fideszes módosító indítványt nyújtottak be, ezekről azonban még mindig nem szavazott az Országgyűlés.

A parlament tavaly júniusban és júliusban folytatta le a pártfinanszírozásról szóló korábbi javaslat általános vitáját, a kétharmados többséget igénylő törvény tárgyalása azonban - az eltérő álláspontok miatt - félbemaradt.